Sadržaj s oznakom: vrtlarija vijenac

Iako ne zahtjeva puno pažnje, o njoj se ipak treba brinuti, ali na malo drugačiji način od klasičnih biljaka koje rastu iz zemlje u teglama.

Begonije se sade u tlo tek nakon što prođe posljednji mraz. Na jesen ih treba izvaditi iz zemlje i posaditi u tegle, potom im skratite izdanke na 10 cm i pospremite na toplo mjesto do sljedećeg proljeća.

Cvate od srpnja do rujna, a po dužini cvatnje konkurirati mu mogu samo ruže. Cvjetovi su pojedinačni na kratkim stapkama, široko zvončasti, do šest centimetara široki, bijeli, grimizni, ljubičasti ili rozi s kontrasno obojenom sredinom.

Kristov ili Isusov trn porijeklom je iz tropskih krajeva. Grane su guste i posute trnjem, a cvijet je mali, okružen s dva pricvjetna listića u jarkim bojama crvene, roze ili bijele boje. U dobrim uvjetima biljka cvate gotovo cijele godine.

Ova vrlo atraktivna biljka je zapravo penjačica koja se često uzgaja u zatvorenom prostoru, ali se dobro održava i na otvorenom ljeti. U idealnim uvjetima može narasti šest do sedam metara.

Kana (Canna Indica) je višegodišnja biljka iz istoimene porodice kana (Cannaceae). Porijeklom je iz tropskih dijelova Amerike gdje kao divlja biljka raste uz vlažna i sunčana područja, najčešće uzduž rijeka.…

Vrtlarija Vijenac u novom broju Varaždinskih vijesti donosi savjete o uzgoju egzotične alstromerije, porijeklom iz Južne Amerike. Ljepota njezinih cvjetova ističe se tijekom kasnog proljeća i sredine ljeta u nijansama roze, bijele, narančaste, ljubičaste i crvene boje te postoji ukupno dvadesetak različitih boja i nijansi.

Za osunčane balkone možete odabrate pelargonije, ukrasni batat, viseće begonije ili raznorazne puzavice, a u sjenovitim mjestima odlično će uspijevati hortenzije, fuksije i hibridne vodenike.

Uz bogatu ponudu sezonskog i vanjskog bilja, Vrtlarija Vijenac nudi i velik izbor sobnog bilja, supstrata za sadnju, gnojiva, tegli i opremu za vrt, raznih dekoracija, rezanog cvijeća, buketa i aranžmana
Dani otvorenih vrata Vrtlarije Vijenac iz Strahoninca - Poleve, pored Čakovca, polako postaju dio tradicije.- Pošto ove godine slavimo i prvi rođendan, pozivamo sve ljubitelje cvijeća i bilja da nas…
Proljeće je pogodno za gotovo sve vrste cvijeća, posebice za balkonsko, lukovićasto i ostalo, a u Vrtlariji Vijenac, čiji se rasadnik nalazi u Strahonincu - Poleve, pored Čakovca, ovih je…

U svoju proizvodnju Vrtlarija Vijenac uključila je i vlastiti uzgoj najzastupljenije vrste orhideja Phalaenopsis. Ova sorta traži relativno malo njege, dosta vlage i svjetla, ali ne direktnog sunčevog.