Ready, Steady, Code!: U subotu počinje 24-satno programersko natjecanje

I.D./Varaždinske vijesti | 24.11.2016. u 14:21h | Objavljeno u Društvo

Već treću godinu zaredom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju "Ready, steady, code!" programersko natjecanje.

Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 9 sati u prostorima Prve gimnazije Varaždin (stakleni hol u novom dijelu škole). Natjecanje je ove godine premješteno u Prvu gimnaziju Varaždin zbog većih prostornih kapaciteta, a natječe se čak 16 timova s ukupno 64 natjecatelja iz četiri zemlje (osim iz Hrvatske, bit će i natjecatelja iz Litve, Bosne i Hercegovine te Srbije). Svi prijavljeni su nakon prijave prošli testiranje kako bi ušli u krug natjecatelja jer je broj timova i natjecatelja limitiran. Natjecatelji će u intenzivnih 24 sata pokušati riješiti zadatak koji će biti stavljen pred njih u subotu ujutro. Nakon kraćeg odmora, predstavit će svoja rješenja u nedjelju 27. studenoga u 17 sati u dvorani 1 Fakulteta organizacije i informatike, a u 20 sati bit će i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba "Barfly" u Varaždinu. Ukupan fond nagrada iznosi 20.000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10.000 kn, za 2. mjesto 6.000 kn, a za 3. mjesto 4.000 kn).

"Ready, steady, code!" je studentsko natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Natjecanje traje intenzivnih 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Od ove godine "Ready, steady, code!" natjecanje je službeno član "Major League Hacking" i kao takvo je prvo u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.