Drive-in kino kod Arene Varaždin besplatno, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera Foto: ilustracija

Drive-in kino kod Arene Varaždin besplatno, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera

Varaždinske vijesti | 7.5.2020. u 16:10h | Objavljeno u Društvo

Pučko otvoreno učilište Varaždin koje upravlja Kinom Gaj, u suradnji s Gradom Varaždinom, u petak i subotu, 8. i 9. svibnja, u vremenu od 20 sati na parkiralištu kod Gradske sportske dvorane - Arene Varaždin organizira "Drive In kino".

U trenutku kada je Kino Gaj zatvoreno zbog krize uzrokovane Covidom-19, POU Varaždin nastoji održati komunikaciju sa svojom publikom te je stoga uz ponudu besplatnih filmova putem on line streaminga (MUBI platforma Kina GAJ i suradnja s distribucijskom kućom RADAR) i na ovaj način omogućio pristup kulturnom sadržaju iz domene filmske industrije.

U petak, 8. svibnja prikazuje se film "Nož u leđa", dok će u subotu, 9. svibnja uslijediti projekcija filma "Jumanji 2". Obje projekcije su besplatne.

Na svakoj projekciji predviđeno je sudjelovanje najviše 85 automobila koji će svoja mjesta na parkiralištu Arene Varaždin moći početi zauzimati već od 19:00 sati.

Pučko otvoreno učilište Varaždin, tj. Kino GAJ izdalo je upute za posjetitelje koje možete preuzeti na sljedećem linku: https://www.kinogaj.hr/

Najvažnije upute odnose se na obavezu zadržavanja svih posjetitelja u automobilima zbog pridržavanja epidemioloških mjera te stoga nije organizirana prodaja pića i grickalica, već će ih posjetitelji moći ponijeti sa sobom.

Cijelo događanje organizirano je na način da se građanima omogući sudjelovanje uz pridržavanje mjera socijalne distance i svih ostalih epidemioloških smjernica.

- Kino Gaj će nastaviti kreativno promišljati načine približavanja filmskog sadržaja svojoj publici. Vjerujemo da će posjetitelji doživjeti film iz svojih automobila na jedinstven način. Želimo svima koji će sudjelovati ugodnu filmsku večer uz Kino Gaj - poručili su organizatori.

Upute_ZA_DRIVE_IN_KINO.jpg