Mali Klaruši u Lisinskom predstavili maruševečke pjesme i plesove Foto: KUD Klaruš Maruševec

Mali Klaruši u Lisinskom predstavili maruševečke pjesme i plesove

Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 20:50h | Objavljeno u Društvo

16. Međunarodni folklorni festival djece i mladih – Zagreb 2019. održao se u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u organizaciji KUD-a "Preslica" Blato-Zagreb, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Na festivalu, čiji je cilj pokazati i od zaborava sačuvati tradicionalne narodne običaje, nošnje, plesove i pjesme različitih krajeva Hrvatske i Europe, gostovalo je 400-tinjak mladih folkloraša iz različitih regija Hrvatske te gosti iz Slovenije. Predstavili su se: KUD "Preslica" Blato-Zagreb, KUD "Seljačka sloga" Donja Dubrava, KUD "Zlatko Baloković" Krapinske Toplice, "Etnoteka" Zagreb, KUD "Prugovac" Prugovac, KUD "Ive Jelenovića" Dobrinj (otok Krk), KUD "Zvir" Jelenje, Otroška folklorna skupina KUD-a "Študent" Maribor (Republika Slovenija) i KUD "Klaruš" Maruševec.

Mnogobrojna publika mogla je uživati u raznovrsnom programu najmlađih čuvara baštine, a članovi dječje folklorne grupe KUD-a "Klaruš", predstavili su se maruševečkim pjesmama i plesovima. U najavi nastupa maruševečkih folkloraša istaknuto je da članovi dječje folklorne grupe iz Maruševca nastupaju u izvornim narodnim nošnjama svojeg zavičaja.

Kako napominju iz KUD-a Klaruš, nastup njihove dječje folklorne grupe u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski najljepši je završetak uspješne i nastupima bogate sezone "malih Klaruša".

- Osim što smo predstavili foklornu baštinu svojeg zavičaja u Zagrebu, stekli smo nova folklorna prijateljstva te iskustvo nastupa na jednoj od "najznačajnijih" pozornica u Hrvatskoj - ističu u KUD-u.

Ni ovom prilikom podrška roditelja, koji su bili u publici, nije izostala, kao niti podrška predstavnika Općine Maruševec. Festival je pratio zamjenik općinskog načelnika Mario Klapša.

kud_klarus_lisinski_1.jpg

kud_klarus_lisinski_2.jpg

kud_klarus_lisinski_3.jpg

kud_klarus_lisinski_4.jpg

kud_klarus_lisinski_5.jpg

kud_klarus_lisinski_7.jpg