Natalija Martinčević predstavila program Reformista za umirovljenike

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

Predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije i kandidatkinja za Hrvatski sabor Natalija Martinčević predstavila je danas program Reformista za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Kako je naglasila Martinčević umirovljenici i osobe starije životne dobi u potpunosti su ovisni o odlukama države odnosno Vlade i Sabora.

- Ni jedna stranka nije predstavila program i rješenja za probleme umirovljenika, a u ovoj kampanji najmanje se govori o problemima umirovljenika. Upravo su građani naše Županije i našeg Sjevera ti koji su cijeli život radili u prerađivačkoj industriji poput Varteksa, Mundusa, Vika, ITC-a, MTČ-a, imali su male plaće, a sada imaju i mizerne mirovine. Kao županija najviše smo projekata realizirali u zdravstvu, ukupno više od 500 milijuna kuna. Ti projekti direktno utječu na naše umirovljenike jer su upravo oni najveći korisnici zdravstvenih usluga. Obnovili smo sve objekte u Općoj bolnici Varaždin, izgradili smo potpuno novi Centar za palijativnu skrb u Novom Marofu, obnavlja se Dom za starije i nemoćne u Varaždinu, bolnica u Varaždinskim Toplica te Klenovniku, obnovili smo Domove zdravlja diljem Županije. Ukupno 30 ordinacija diljem Županije opremljeno je novim uređajima kojima se omogućava preko 228 novih zdravstvenih usluga. Obnovljena je ljekarna u Varaždinu, a za osobe s invaliditetom i teže pokretne osigurane su rampe i liftovi za lakši pristup. Kao županija nažalost nemamo utjecaja na visinu mirovina, zbog toga je važno da Reformisti budu zastupljeni u Saboru da mogu utjecati na odluke Vlade koje utječu na kvalitetu života naših umirovljenika – rekla je Martinčević.

Budućoj Vladi Reformisti će uvjetovati 10 posto povećanje mirovina odmah, 70% od visine prosječne plaće za sve umirovljenike za puni radni staž, 2000 kuna za staračke obitelji iznad 65 godina bez obzira na radni staž. Kažu da su rezerve za ispunjavanje navedenih prijedloga u javnom sektoru: Varaždinska županija je u mandatu župana Čačića smanjila broj zaposlenih za 40 posto te da Reformisti ne podržavaju povećanje socijalnih naknada za zdravo radno sposobno stanovništvo s 800 na 1500 kuna, upravo ta financijska sredstva treba usmjeriti za pomoć umirovljenicima, bolesnima i radno nesposobnima.

Na predstavljanju programa prisutni su bili i predsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i zamjenik župana Robert Vugrin, županijska vijećnica Mira Letić, predsjednik Savjeta umirovljenika Varaždinske županije Vladimir Kozjak i ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.