Jenkač: 290 tisuća kuna za računala i udžbenike samo je dio višemilijunskih ulaganja u obrazovanje Foto: Grad Novi Marof

Jenkač: 290 tisuća kuna za računala i udžbenike samo je dio višemilijunskih ulaganja u obrazovanje

LL | 9.9.2020. u 17:08h | Objavljeno u Društvo

U utorak je u velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu upriličena podjela prijenosnih računala za učenike 1. razreda Srednje škole Novi Marof, koja je financirao Grada Novi Marof.

U školskoj godini 2020./2021. Grad Novi Marof za učenike 1. razreda SŠ Novi Marof za nabavu prijenosnih računalaizdvojio je 186.000 kuna, a za nabavu udžbenika 103.965,96 kuna.

Ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec zahvalio je Gradu Novom Marofu i gradonačelniku Siniši Jenkaču.

- Pošto su računala i dodatna oprema, zajedno s pratećom programskom podrškom, postali dragocjeni i nezaobilazni alati u svim sferama društvenog života, naša obaveza je, pogotovo u obrazovanju, da svima damo jednaku šansu.Zahvaljujem Gradu Novom Marofu koji je odlučno prihvatio ovaj prijedlog kojim svakom upisanom učeniku dodjeljujemo prijenosno računalo za cijelo vrijeme srednjoškolskog obrazovanja. Također, važno je i spomenuti da smo zadržali i mjeru kupnje udžbenika za sve učenike prvih razreda. Grad je i u ovom dijelu pokazao snagu i odlučnost za ulaganje u obrazovanje - rekao je ravnatelj Žganec na podjeli prijenosnih računala.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovih 290.000 kuna samo dio sredstava koja Grad Novi Marof ulaže u obrazovanje.

- Znas je srednja škola u Novom Marofu izuzetno važna. Čestitam im na odličnom upisu u novu školsku godinu. To samo pokazuje da je škola prepoznata i da je sve više učenika zainteresirano da se školuje upravo ovdje. Gradu Novom Marofu važno je da srednja škola zaživi i zato ih podupiremo u njihovim aktivnostima. Jedan oblik pomoći je i kupnja prijenosnih računala i udžbenika za učenike prvog razreda Srednje škole Novi Marof. No, ovih 290 tisuća kuna samo je dio višemilijunskih gradskih ulaganja u obrazovanje. Od vrtića, preko osnovne škole za programe poput produženog boravka ili plivanja, do srednje škole i stipendiranja i studenata, ali i učenika za deficitarna zanimanja, godišnja su ulaganju na razini preko 5 milijuna kuna. A tu ne smijemo zaboraviti i one dodatne milijune koji su uloženi u osiguravanja materijalnih uvjeta. Obnovili smo i dogradili dječji vrtić, pomogli u obnovi osnovne i srednje škole. Ulaganje u obrazovanje dio je ulaganja u podizanje životnog standarda, a mi želimo da ova naša sredina bude što poželjnija za život mladima i mladim obiteljima. Ulaganje u mlade višestruko se isplaćuje u budućnosti - zaključio je gradonačelnik Jenkač.