Predsjednik Gradskog vijeća Ivanca podnio ostavku: "Prelazimo u konstruktivnu oporbu" Foto: SDP

Predsjednik Gradskog vijeća Ivanca podnio ostavku: "Prelazimo u konstruktivnu oporbu"

Varaždinske vijesti | 26.5.2022. u 09:07h | Objavljeno u Našim krajem

U četvrtak, 26. svibnja, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Dalibor Patekar podnio je neopozivu ostavku na navedenu dužnost uz punu podršku Gradske organizacije SDP-a Ivanec, priopćili su iz GO SDP-a Ivanec.

- SDP Ivanec ušao je u koaliciju sa Nezavisnom listom Milorada Batinića kako bi zajedničkim naporima stavili Ivanec u jednu veću brzinu razvoja i omogućili jedan veći zalet napretka, međutim dogodila se situacija u kojoj se naši prijedlozi gotovo uopće ne uvažavaju, koalicijski partner gura se u stranu da bude poslušan i radi što mu se kaže, a sam međusobni odnos postaje neprihvatljiv. Iz prethodno navedenog jasno se vidi da koalicijski partner Nezavisna lista Milorad Batinić već jedno duže vrijeme krši sporazum o suradnji, a posljednji istup gradonačelnika Ivanca protiv našeg vijećnika Mihaela Slunjskog bio je krajnje neprimjeren i ispod svake razine, te je time jasno pokazano veliko nepoštovanje gradonačelnika prema svojem koalicijskom partneru - naveli su iz SDP-a.

- Iz navedenih razloga prelazimo u konstruktivnu oporbu, gdje i dalje nastavljamo raditi na dobrobit naših sugrađana. Cilj našega rada je staviti čovjeka u prvi plan i graditi oko njega sve što mu je potrebno za ugodan život u Ivancu. Nastavit ćemo i dalje predlagati pozitivne promjene u obliku projekata krucijalnih za naš grad, ukazivati na lošu stranu upravljanja i prvenstveno slušati naše sugrađane kako bi zajedno ponudili jednu sveobuhvatnu viziju razvoja našeg grada. Naši vijećnici nastavit će misliti svojom glavom i neće pokleknuti pred politikantskim pritiscima, te će i dalje nastaviti aktivno raditi za bolji Ivanec! - poručili su iz ivanečkog SDP-a.

>> Burno na sjednici ivanečkog Gradskog vijeća (i) zbog bombona: "Ne lažite!"

>> Sedlar: "Batinić omalovažava gradske vijećnike i teško optužuje vatrogasce za štetu proračunu"

>> Slunjski (SDP): "Nisam politički lešinar niti lažem ko' pas, ponašanje Batinića krajnje je neprimjereno!"

>> Raspad suradnje SDP-a i Batinićeve liste: umjesto Patekara (SDP), Sedlar novi predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća?