Slunjski (SDP): "Nisam politički lešinar niti lažem ko' pas, ponašanje Batinića krajnje je neprimjereno!" Foto: Ilustracija/SDP

Slunjski (SDP): "Nisam politički lešinar niti lažem ko' pas, ponašanje Batinića krajnje je neprimjereno!"

VV | 14.5.2022. u 14:20h | Objavljeno u Našim krajem

 - Podržao sam izbor Milene Golubić za ravnateljicu Gradskog vrtića Ivančica Ivanec zato što se radi o izrazito kvalitetnoj osobi koja je već ranije profesionalno i uspješno rukovodila dječjim vrtićem te ima iskustva u obavljanju navedenog posla. Jednako tako, napomenuo sam da nekoliko pojedinaca na čelu gradskih tvrtki i ustanova, odnosno ureda, očigledno nisu dorasli funkciji koju trenutno obavljaju, gledajući isključivo rezultate rada sustava kojima upravljaju. Nisam nikoga prozvao ponaosobno kako ne bih narušio njihov ugled ili se doveo u situaciji da raspravljamo o nečijim osobnim kompetencijama, već sam htio skrenuti pozornost na činjenicu da ćemo morati podići nivo rada na jednu veću razinu kako nam se ne bi događale situacije da nam je iskoristivost europskih sredstava na 50 posto, gradske tvrtke posluju u minusu te propuštamo pokušaje širenja poslovanja - oglasio se priopćenjem Mihael Slunjski, SDP-ov vijećnik Gradskog vijeća Ivanca nakon sjednice koja je održana u četvrtak, 12. svibnja, a na kojoj je došlo, kako navodi, do žustre rasprave između ivanečkog gradonačelnika i njega i to upravo oko - dječjeg vrtića.

 - Javljaju mi se pojedini odgajatelji i daju mi pojedine informacije, koje sam ja kao gradski vijećnik, predstavnik ivanečkih građana dužem provjeriti na samom Gradskom vijeću, a ne ispod stola ili iza vrata. Radi se o tome da sam dobio primjedbe da gradonačelnik već duže vrijeme ne želi sudjelovati na manifestacijama koje organizira vrtić. I ako doista pogledamo, a sve je objavljeno u javnosti, gradonačelnik kao ni njegov zamjenik nisu sudjelovali na Danima kruha, Zebice – ptičeki se ženiju, Dječji tjedan... U razloge zašto nisu prisustvovali neću ulaziti, ali moj osobni stav je da usprkos obavezama barem jedan se može pojaviti na barem jednoj manifestaciji - navodi Slunjski koji kaže kako su do njega došle i informacije da odgajatelji tijekom Covid krize su ostali bez božićnice i regresa.

 - Sindikat traži sastanak s gradonačelnikom kako bi se postigao dogovor i što hitnije riješio problem, ali gradonačelnik ih odbija primiti gotovo godinu. Na kraju se problem riješio tako da ih je gradonačelnik praktički uvjetovao da odustanu od božićnice i regresa ako ne žele da im se dira u kolektivni ugovor. Dakle, jasno se vidi na snimci sa sjednice da sam tražio od gradonačelnika da pojasni ove informacije i demantira ih ako su neistinite, ali ako se pokažu istinitima ovakvo ponašanje je zaista sramotno. Znači, nikome nisam ništa imputirao, već sam iznio dobivene informacije za koje sam tražio objašnjenje. Međutim, umjesto da gradonačelnik civilizirano i argumentirano odgovori o čemu se radi, njegov odgovor bio je krajnje bezobrazan, neprimjeren i za svaku osudu. Uz salvo uvreda gradonačelnik je izjavio, citiram: "Mihaele Slunjski, lažete ko' pas!“ I tijekom ranijih perioda nazivan sam od strane gospodina Batinića raznim neprimjerenim epitetima, od političkog lešinara do najvećeg ekshibicionista u politici, tako da me ovakva retorika previše i ne čudi. Iz rasprave gradonačelnika daje se zaključiti da je do sastanka sa sindikatom ipak došlo, što znači da je postojao problem, ali nisam uspio dobiti informacije kakose je riješio. Ono što smo uspjeli saznati da je Grad Ivanec imao u ranijim vremenima problema s isplatom razlike plaća, koja je zbog likvidnosti isplaćivana u dva djela - navodi Slunjski koji je, kaže, upozorio i na izgradnju garaže za novo navalno vozilo DVD-a Radovan.

- Radi se o tome da je tijekom prošle godine navedeno vatrogasno društvo dobilo novo vozilo za koje se ispostavilo da je preveliko da stane u postojeću garažu. Prilikom primopredaje vozila gradonačelnik je javno u svojem predizbornom obećanju obećao da će garaža biti gotovo do kraja prošle godine. To se još uvijek, nažalost, nije dogodilo, a vozilo i dalje stoji na otvorenom, podložno vanjskim čimbenicima, i mogućim oštećenjima. Predložio sam gradonačelniku tijekom sjednice da se pokuša, usprkos njegovom animozitetu prema radovanskim vatrogascima, postaviti određena metalna konstrukcija kao privremeno rješenje, s obzirom na to da se postojeća garaža po pravilima struke više ne može potkopati, na što je gradonačelnik izjavio, citiram: "Ciljano se išlo u nabavu većeg vozila koje ne stane u postojeću garažu kako bi dobili novu s uredskim prostorima...“ Ovime gradonačelnik jasno insinuira da se namjerno išlo u nabavu većeg i za proračun Grada Ivanca skupljeg vozila i to prijeko milijun kuna, samo kako bi se izvukla dodatna korist od strane Uprave DVD-a Radovan na uštrb građana Ivanca. Na temelju gradonačelnikovih izjava ovim putem tražim i javno očitovanje DVD-a Radovan o navedenoj situaciji. S obzirom na to da me se javno upozorava da moje pojedine izjave mogu imati elemente kaznenog djela, klevete i prijetnji, što točno ima elemente kaznenog djela? To što gradonačelnik vrijeđanjem i omalovažavanjem narušava dostojanstvo i moj ugled? To što gradonačelnik optužuje DVD Radovan da je ciljano išlo u nabavu većeg vozila s ciljem izgradnje nove garaže? Demokracija je sustav u kojem svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav, ali jednako tako moramo voditi računa da sve što izrečeno bude u okviru normalne komunikacije. S druge strane, Gradsko vijeće mora nadzirati rad izvršne vlasti, gradonačelnika i zamjenika i u tom segmentu iznositi pojedine informacije koje možda ne idu u korist gradonačelnika s ciljem traženja dodatnih pojašnjenja, kako bi se uklonila bilo kakva sumnja na moguće nepravilnosti ili zlouporabe vlasti - zaključio je na kraju priopćenja SDP-ov vijećnik Slunjski.