Oba su predavanja pobudila veliku pozornost žitelja s područja Općine Ljubešćica

Općina Ljubešćica raspisala javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro

| 15.2.2020. u 18:03h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Ljubešćica je za svoje mještane u protupožarnom centru održala dvije vrlo korisne prezentacije. Jedna je bila na temu „Sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća" (sukladno Nacrtu izmjena i dopuna Programa energetske obnove obiteljskih kuća predstavljen je obuhvat programa - koje uvjete treba obiteljska kuća zadovoljiti za prijavu na natječaj, mjere koje se sufinanciraju, omjeri sufinanciranja, procedura prijave, energetski pregled i energetski certifikat i dr.).

Drugom temom je predstavljen natječaj LAG-a PRIZAG za poljoprivrednike s područja općine Ljubešćica, također predstavljen je najavljen natječaj za mjere 6.2.1. i 6.4.1. (prezentirano tko je prihvatljivi prijavitelj, prihvatljive aktivnosti i druge informacije) te Program potpora u poduzetništvu u 2020. godini (predstavljen obuhvat programa u poduzetništvu, tko je prihvatljivi prijavitelj, koje mjere sufinanciranja će se provoditi, potrebna dokumentacija i dr.).

Također, Općina Ljubešćica je raspisala javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Općine Ljubešćica u 2020. godini.
Programi i projekti udruga od općeg interesa na području općine Ljubešćica za čije se financiranje osiguravaju sredstva u Proračunu Općine Ljubešćica za ovu godinu jesu oni koji ostvaruju javne potrebe građana i pridonose razvitku i općem napretku Općine, a odnose se na:
1) Zaštita i promicanje tradicijske baštine ljubeškog kraja
2) Poticanje i afirmacija kulturnog, glazbenog i inog stvaralaštva djece i mladih
3) Poticanje i afirmacija kulturnog amaterizma
4) Poticanje i afirmacija tehničke kulture
5) Zaštita i promicanje tekovina domovinskog rata
6) Unaprjeđivanje kvalitete života, životnih vještina i sposobnosti građana

Označeno u