Božićni koncert učenika Glazbene škole Varaždin ove godine online - podržite ih! Foto: Glazbena škola Varaždin

Božićni koncert učenika Glazbene škole Varaždin ove godine online - podržite ih!

Varaždinske vijesti | 24.12.2020. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Glazbena škola u Varaždinu, već tradicionalno, svake godine završava kalendarsku godinu Božićnim koncertom učenika škole.

- S obzirom na postojeću situaciju, ove godine ćemo Božić dočekati u drugačijim okolnostima, a ovogodišnji božićni koncert imat ćete prilike vidjeti u novom formatu - poručili su iz Glazbene škole.

U vrijeme kada su uvedene restrikcijske mjere u državi, mnoge su se kulturne manifestacije ponovno otkazale ili odgodile. Učenici Glazbene škole u Varaždinu, koji su tijekom svog školovanja naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, ove su godine ostali uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja.

Ipak, vrijedni su učenici i nastavnici prepoznali priliku koju pružaju medijski alati te su odlučili pomoću njih pokazati što su kroz ovo vrijeme naučili.

Ove godine imat ćete prilike uživati u online božićnoj produkciji učenika varaždinske Glazbene škole. Zajedno sa svojim božićnim video uradcima, u produkciji će sudjelovati učenici svih odjela Glazbene škole u Varaždinu. Svi su oni, od onih najmlađih koji pohađaju predškolske programe pa do maturanata, još jednom pokazali koliko su kreativni i u ovoj situaciji koja ih je na jedno duže razdoblje odvojila od svega na što su ranije bili naučeni.

Kako nam je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić istaknuo, zbog trenutne epidemiološke situacije morali su odgoditi mnoge projekte koje su planirali realizirati ove godine, ali su zato odlučili dati priliku nekim novim idejama i projektima koji su se tokom ovog perioda javili.

- Iznimno mi je drago da se rodila ideja Božićnog online koncerta te što su učenici i nastavnici Glazbene škole u Varaždinu odlučili sudjelovati u ovako velikom broju - napomenuo je ravnatelj Matačić, te dodao kako je ponosan da su se projektu pridružili i dugogodišnji suradnici i prijatelji Glazbene škole u Varaždinu koji su bili dio nekih od najznačajnijih projekata škole.

Tako ćete uz mlade i talentirane učenike Glazbene škole u Varaždinu imati prilike čuti i prigodne pozdrave poznatog skladatelja i pijanista Zvjezdana Ružića, glumice Barbare Rocco, ravnateljice mariborskog Konservatorija za glasbo in balet kao i ravnatelja Glazbene škole Ravensburg iz Njemačke, ali i nekih bivših zaposlenika Škole.

Koncert će se emitirati na Facebook stranicama Glazbene škole u Varaždinu i Magic Neta, kao i na YouTube stranici Škole.

- Sve vas srdačno pozivamo da se priključite online Božićnom koncertu na sam Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca, s početkom u 12 sati i podržite vrijedne učenike i njihove nastavnike i nikako nemojte propustiti ovaj izvanredan događaj - poručili su iz škole.