Najbolji hrvatski startup vodi mlada Varaždinka Kaja Pavlinić

| 17.7.2017. u 13:11h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinka Kaja Pavlinić voditeljica je tima od šest mladih ljudi koji je osmislio inovativni startup Tinja.

Radi se o aplikaciji koja djeluje kao “marketplace” za korisnike i instalatere solarnih panela, a da im pritom pruža i informacije o isplativosti i iznosu investicije. Takva aplikacija zasad na našim prostorima, pa čak i na europskoj razini - ne postoji.

Vjerojatno je zato ovaj mladi inovativni tim i dobio nagradu za najbolji hrvatski startup, a nedavno su se vratili iz Bruxellesa gdje su sudjelovali u finalu Startup European Award. Tamo su stekli mnoga poznanstva i kontakte, koji će im biti korisni za budućnost.

Kako nam je objasnila Pavlinić, Tinja je platforma koja nudi brzo i jednostavno povezivanje instalatera solarnih panela i onih koji žele instalirati solarne panele na svoj krov.

- Uz to, nudimo i procjenu isplativosti instalacije solarnih panela za specifičan posjed, budu- ći da količina proizvedene energije putem solarnih panela ovisi o raznim faktorima – vremenskim prilikama, broju sunčanih sati, poziciji panela itd. Zasad smo još u fazi razvoja ideje i nismo služ- beno na tržištu, no postoji demo verzija platforme i plan nam je prvu verziju objaviti i ponuditi instalaterima do veljače 2018. godine - kaže Kaja...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u