Dođite na Dan otvorenih vrata Glazbene škole u Varaždinu!

VV | 29.5.2023. u 15:49h | Objavljeno u Društvo

Oslanjajući se na najbolju pedagošku praksu i primjenjujući najviše pedagoške standarde, Glazbena škola u Varaždinu obuhvaća cjelovitu glazbenu naobrazbu - od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih i najistaknutijih odgojno – obrazovnih institucija zemlji, a u subotu, 3. lipnja, otvorit će vrata svim zainteresiranima za upis u obrazovne programe škole.

Oslanjajući se na najbolju pedagošku praksu i primjenjujući najviše pedagoške standarde, Glazbena škola u Varaždinu obuhvaća cjelovitu glazbenu naobrazbu - od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja. Stoga će na Danu otvorenih vrata Glazbene škole u Varaždinu svi zainteresirani, od onih najmanjih pa sve do učenika završnih razreda i njihovih roditelja, imati priliku posjetiti Glazbenu školu u Varaždinu saznati sve što ona nudi.

Upisi u programe

U Glazbenoj školi u Varaždinu moguće je upisati sljedeće predškolske programe - Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Malu školu blok flaute, Malu školu violine, a od ove godine i Malu škola klavira.

>> Lidija Bobić: Osmijeh djeteta najveća mi je satisfakcija za dugogodišnji rad

U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici mogu izabrati sljedeće instrumente - flautu, fagot, gitaru, harmoniku, klarinet, klavir, obou, rog, tambure, trombon, trubu, tubu, saksofon, udaraljke, violinu, violončelo i violu.

Uz upise u matičnoj školi u Varaždinu, prvi razred glazbene škole moguće je upisati i u područnim odjelima, Ivancu, Cestici, Varaždinskim Toplicama i Lepoglavi.

>> DARIJA HRELJANOVIĆ Nagrađena profesorica pjevanja Glazbene škole govori o svom radu s pjevačkim talentima

Za djecu starijeg uzrasta i učenike završnih razreda osnovne škole tu su programi pripremnog obrazovanja i srednje glazbene škole. Pretprijave za upis u predškolske programe i prvi razred osnovne glazbene škole dostupne su na mrežnoj stranici Glazbene škole u Varaždinuwww.glazbena.hr, a ovaj tjedan bit će otvorene i pretprijave za upis u pripremni razred.

Dan_otvorenih_vrata_Glazbene_skole_u_Varazdinu.jpg

- U Dan otvorenih vrata uvest će vas Mali puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu, koji čine polaznici puhačkih instrumenata osnovne glazbene škole, koncertom na Trgu kralja Tomislava u 10.00 sati u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin i Glazbene škole u Varaždin. Nakon toga, svi koji žele saznati nešto više o obrazovnim programima, brojnim dodatnim aktivnostima, projektima i sadržajima koje ova škola nudi pozvani su da dođu na Dan otvorenih vrata. Od 11.00 do 14.00 sati očekuje vas prezentacija instrumenata, radionica kompozicije, mini koncert nastavnica solo pjevanja i još mnogo toga. Ne propustite priliku i u subotu svakako posjetite Glazbenu školu u Varaždinu! - pozivaju iz škole.