Ilustracija Foto: Pixabay.com

Odluka NHL-a će promijeniti tok Zimskih olimpijskih igara?

VVM | 2.1.2018. u 09:43h | Objavljeno u Sport

Ne može se veliki broj država pohvaliti titulom Olimpijskog prvaka u hokeju na ledu.

Pored Kanađana, koji su zlatnu medalju osvajali čak devet puta, ovim uspjehom se mogu pohvaliti hokejaši nekadašnjeg Sovjetskog Saveza (sedam puta), Sjedinjenje Američke Države i Švedska (po dva puta), te Češka Republika jedanput.

Kome će sreća pomoći, a kome će okrenuti leđa preostaje nam da vidimo na zamrznutim plohama dalekog Istoka, točnije u južnokorejskom Pyeungchangu, u od 14. do 25. veljače iduće godine.

Ono što će zasigurno utjecati na kvalitetu natjecanja je odluka koja je došla iz najjače lige na svijetu NHL, a to je da igrači koji su vezani ugovorima za klubove u ovoj ligi neće moći igrati na Olimpijskim igrama.

Sigurno je da će izostati vrhunska kvaliteta jer znamo da najbolji reprezentativci ovih reprezentacija igraju u NHL-u. Ako je nešto dobro u ovoj odluci onda je to da će ovaj turnir biti sigurno jedan od najneizvjesnijih od kada postoje Olimpijske igre. Zbog izostanka najboljih igrača, reprezentacije će morati nekako krojiti ekipu iz drugih europskih i azijskih liga, tako da će razlike između vrhunskih ekipa i onih koje to nisu biti svedene na minimum.

U ovim utakmicama sva tri kladioničarska znaka će biti u igri, a na igračima je da odluče koje će to ekipe biti sigurne za uplatu određenih svota novca, prilikom čega je preporučljivo konzultirati mzt.hr, vodič za online klađenje.

Za titulu će se boriti 12 najboljih reprezentacija svijeta koje su smještene u tri grupe. U prvoj grupi je ujedno i najveći favorit turnira reprezentacija Kanade, zatim jedan od favorita igara, reprezentacija Češke Republike.

Pored ovih reprezentacija, grupu A čine Švicarska i domaćin turnira reprezentacija Južne Koreje. Po mnogima najjača grupa je grupa B koju čine svjetske velesile, reprezentacije Sjedinjenih Amerčkih Država i Rusije. Svoju šansu će čekati uvijek neugodni Slovaci te Slovenci koji su na veoma lagan način kroz kvalifikacije došli do glavnog turnira.

Grupu C možemo slobodno nazvati Skandinavskom grupom, jer tu grupu sačinjavaju reprezentacije Finske, Švedske i Norveške. Četvrti član je, i ne tako geografski daleko, reprezentacija Njemačke, koja će biti zasigurno tvrd orah svim protivnicima. Hrvatska se neće okušati u ovoj disciplini, ali svakako se može pohvaliti talentiranim Bornom Rendulić, koji je prvi hrvatski reprezentativac u NHL-u.

Sigurno je da će gledaoci pored malih ekrana uživati u 12 dana vrhunskog hokeja, na momente gruboj igri. Ovakva igra od početka privlači gledaoce kako na tribine, tako i pored malih ekrana, pa će tako biti i ove zime u Južnoj Koreji.

Označeno u