FOTO Prva ŽNL: Plitvica (S) slavila u derbiju protiv Zadrugara i preuzela prvo mjesto Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Plitvica (S) slavila u derbiju protiv Zadrugara i preuzela prvo mjesto

vv | 28.4.2024. u 19:52h | Objavljeno u Sport

Danas je u Hrastovskom odigran derbi susret 22. kola Prve ŽNL u kojem je do ovog kola drugoplasirana Plitvica (S) slavila sa 2:0 protiv vodećeg Zadrugara i preuzela prvo mjesto na tablici. Alan Novko je zabio gol za prednost gostiju od 1:0 u 37. minuti, dok je Leon Pujić zabio pogodak za 2:0 u 56. minuti susreta.

Beretinec je na domaćem terenu napunio mrežu Mladosti (Vž), slavili su sa čak 7:1. Strijelci za domaćina su bili Bruno Bogović pogotcima u 3. i 56. minuti, Dario Guduraš u 26. minuti, Mišel Čurčić u 59. minuti (KU), Andrija Novaković u 65. minuti te Matko Žganec u 83. i 85. minuti, dok je jedini pogodak za goste zabio Dominik Matučec u 34. minuti susreta.

Mladost (S) je također ostvarila visoku 5:0 pobjedu na domaćem terenu protiv Čeva. Luan Santos Oliveira Bispo zabio je hat-trick za domaćina u 37., 76. i 90. minuti, ostale golove su zabili Matheus De Oliveira Xavier u 44. minuti te Dominik Stunjek u 63. minuti susreta. Čevo je veći dio utakmice igrao s igračem manje, Hrvoje Njegovec je u 36. minuti napravio prekršaj na protivničkom igraču u izglednoj prilici za postizanje gola kao posljednji čovjek obrane.

Drava-Ajax je gostovala kod Mladosti (VT) i slavila sa 2:1. Gosti su poveli 2:0 pogotcima Petra Jazvića u 14. i 40. minuti, dok je domaćin samo smanjio prednost gostiju u 62. minuti susreta pogotkom Nine Leša.

Jedini susret koji je završio bez pobjednika ovo kolo, odvio se u Tužnom gdje je domaća Slobode odigrala neodlučeno sa Plitvicom (G) 1:1. Domaćin je poveo pogotkom Dominika Biškupa u 76. minuti, dok su gosti izjednačili pogotkom Davida Posavca u 80. minuti susreta. Plitvica (G) je utakmicu završila s igračem manje, Sanjin Pozder je zaradio dva žuta kartona, prvi u 57. minuti, a drugi u 76. minuti, oba zbog preoštrih startova.