Pretukli ga i izboli noževima zbog 300 eura?

vv | 29.4.2024. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

Prošle godine, 18. srpnja, B.B.slavio slavio je rođendan svog sina u Donjem Vratnu. U kasnim večernjim satima sjeo je na svoj bicikl i nedaleko od svog doma kod autobusnog stajališta u blizini dječjeg vrtića, napala su ga trojica muškaraca, pretukli ga te izboli nožem, a dolaskom susjede iz kuće u blizini napada, trojac je pobjegao i napustio mjesto napada.

- Bilo nas je desetak na proslavi rođendana uz mene i moju suprugu. Tijekom rođendana došli su D. H., K. H. i M. H. koji nisu bili pozvani na rođendan, a tražili su me novac i alkohol. Poznato im je bilo da sam ja kao nezaposlena osoba dobivao naknadu. Dobivam 400 eura svakeg petog dana u mjesecu. Rekao sam im da im novac neću dati. Znali su da novac imam na sebi jer su me vidjeli kako ga brojim na dvorištu pred gostima. Brojao sam da vidim koliko još imam da kupim zlatni lančić svom sinu te da vidim koliko još mogu potrošiti za piće i hranu za proslavu. Prebrojio sam da imam 300 eura - istaknuo je Branko B., žrtva napada na prošlotjednom ročištu na Županijskom sudu u Varaždinu.

Motiv napada je bio novac kojeg je imala žrtva te je Županijsko državno odvjetništvo 24. srpnja 2023. godine podiglo optužnicu za kazneno djelo razbojništva u korištenje opasnog oružja, u ovom slučaju noževa. Sva trojica su završila u istražnom zatvoru zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na sudionike u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...