Stričak: Jesu li SDP, DP, Most i ostali protiv bolnica, škola, dvorana?!

Varaždinske vijesti | 25.4.2021. u 09:54h | Objavljeno u Aktualno

U Hrvatskom saboru glasovalo se o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti  2021.-2026.a za koji su zastupnici/ce SDP-a, Domovinskog pokreta, Mosta, Suverenista, Možemo, Centra glasali protiv.

Kako ističe HDZ, plan sadrži prijedloge projekata u šest područja ukupne vrijednosti 49,08 milijardi  kuna. Od toga je 54 posto namijenjeno projektima u gospodarstvu, 15 posto u obrazovanju, znanosti i istraživanju, 12 posto obnovi zgrada, 10 posto javnoj upravi i pravosuđu, pet posto zdravstvu i četiri posto tržištu rada i socijalnoj zaštiti.

Saborski zastupnik Anđelko Stričak ističe da je usvajanje Plana birno za Varaždinsku županiju.

- Usvajanje navedenog Plana iznimno je bitno za Varaždinsku županiju jer omogućuje izgradnju i opremanje novog Centralnog operacijskog bloka u sklopu Opće bolnice Varaždin, dogradnju osnovnih škola u Ivancu, Novoj Vesi, Strmcu i Svibovcu Podravskom, - izgradnju školskih sportskih dvorana u Bisagu, Donjoj Voći, Vinici, Remetincu, Kamenici, Cvetlinu, Završju, Črešnjevu i Druškovcu, dogradnju Srednjih škola Ludbreg i Gospodarske, Strukovne te Glazbene škole u Varaždinu, izgradnju kampusa Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i dogradnju i izgradnju umirovljeničkih domova. Zvuči nevjerojatno, no zastupnici/ce SDP-a, Domovinskog pokreta, Mosta, Suverenista, Možemo i Centra glasali su protiv. Jesu li oni protiv bolnica, škola, dvorana - pita se saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Označeno u