Čajić najavio isplate plaća u Varteksu za sljedeći tjedan i dolazak Karla Kopreka za novog prokurista

MGA | 10.5.2024. u 14:55h | Objavljeno u Aktualno

Ispred Varteksova pogona, nakon prosvjeda radnica, medijima se obratio i jedan od većih dioničara Stjepan Čajić i to nakon sastanka s ministrom gospodarstva Damirom Habijanom. Na sastanku je, kaže, bio i predstavnik Agencije za osiguranje radničkih tražbina, koji je rekao da bi plaće mogle biti isplaćene sredinom ili do kraja idućeg tjedna.

Također je naveo da bi 20. svibnja kao prokurist u kompaniju trebao doći Karlo Koprek te da je spreman zasjesti i u vruću fotelju Uprave. Za njega kaže da dolazi iz tvrtke Infobip.

- Kao suvlasnik mogu reći da nitko nema namjere zaustaviti proizvodnju. Neki su mi spočitavali da sam protiv prodaje nekretnina. Ja sam protiv nekretninskog lobija koji bi sve ovo prodao diskontirano. Ajmo ovo prodati i neka sve ide Varteksu! Nije nam do toga da se Varteks održi još dva, tri mjeseca. Varteks nam treba još sto godina. Neki su mi savjetovali stečaj, ali nisam za to, a u ministarstvu su nam na kraju rekli, svaka čast - rekao je Čajić poručivši da se Varteks ne treba oslanjati na lohn poslove nego na vlastiti dizajn. Nedavno je, kaže, boravio u Las Vegasu gdje su mu potpuni stranci davali komplimente kako dobro izgleda i to zahvaljujući Varteksovom odijelu.

- To je ta čarolija. Varteks ima čarobna odijela. Ne moramo se oslanjati na lohn poslove, trebamo dalje raditi dobar dizajn i sami proizvoditi svoju odjeću - poručio je Čajić koji je spreman dati zajam od milijun eura, ali uz uvjet da mu se taj novac vrati ove godine nakon realizacije posla, od čega su sredstva trebala ići Zabi i HBOR-u.

Čajić je pred novinarima pročitao i pismo koje je, kako navodi, dobio od jedne radnice iz Varteksa a u kojem mu se ona zahvaljuje što su radnici Varteksa zahvaljujući njegovim zajmovima imali osigurane plaće 2021. godine i što se protivio stečaju koji je namjeravala pokrenuti tadašnja uprava.