Proizvodi domaćih OPG-ova na 15. Varaždinskom sejmu

vv | 9.5.2024. u 13:19h | Objavljeno u Društvo

Ulica Augusta Šenoe ponovno će postati pozornica za još jedan zanimljiv događaj. Naime u subotu, 18. svibnja od 8 do 13 sati ona će biti ispunjena proizvođačima domaćih proizvoda na 15. Varaždinskom sejmu – sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda.

Široka paleta kvalitetnih domaćih proizvoda

I ove godine posjetitelji će imati mogućnost degustirati i kupiti proizvode brojnih proizvođača suhomesnatih proizvoda, raznih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina od voća i povrća, ljekovitog bilja i cvijeća, gastronomskih delicija, vina i likera, mliječnih proizvoda te brojnih drugih. Dominirat će jagode, ali i prve trešnje kao i razni džemovi i sokovi od sezonskih proizvoda. Bit će tu pregršt hrane za vegane, te za one koji žele u svoje jelovnike uvesti više cjelovitih organskih namirnica. Nezaobilazan je i med te drugi pčelinji proizvodi.

Zabavni karakter

U zabavnom dijelu programa nastupit će KUD Hrvatskih željeznica, dječji sastav KUD-a Vidovec i Tamburaški sastav Sedef. Gradska tržnica misli i na najmlađe pa će tako za mališane biti organizirana likovno kreativna radionica - besplatno oslikavanje platnenih torbi u suradnji s kreativnom varaždinkom Matejom Prstec iz Muzeja anđela. Kroz program će posjetitelje voditi varaždinski notar Krunoslav Čolo.

Humanitarni karakter

U sklopu sajma održati će se i humanitarna podjela sekeli gulaša kojeg će pripremiti marljivi učenici Gospodarske škole u Varaždinu pod vodstvom svojih mentora. Na štandu udruge Društva osoba s invaliditetom posjetiteljima će se porcije nuditi po preporučenoj donaciji od 2,00 EUR, a sav prihod je namijenjen prijevozu osoba s invaliditetom.

Uz Gradsku tržnicu, suorganizatori 15. Varaždinskog sejma su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Županijski savez poljoprivrednih udruga te Gospodarska škola Varaždin.

Varaždinski sejem je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva. Stoga ne propustite priliku i dođite se u subotu, 18. svibnja, u ulicu A. Šenoe, gdje vas očekuje bogat program prilagođen posjetiteljima svih dobnih skupina. Vidimo se na 15. Varaždinskom sejmu!