Škole počele s iznajmljivanjem dvorana, no klubovi na mukama: ostaju li najmlađi bez treninga? Foto: Ilustracija/MNK Novi Marof

Škole počele s iznajmljivanjem dvorana, no klubovi na mukama: ostaju li najmlađi bez treninga?

IHR/Varaždinske vijesti | 28.9.2020. u 19:38h | Objavljeno u Društvo

- Ako nećemo moći koristiti školsko-sportsku dvoranu OŠ Novi Marof možemo komotno zatvoriti klub! – rekao nam je početkom prošlog tjedna Dragutin Đakmanec, predsjednik Malonogometnog kluba Novi Marof. Treninzi i prvenstva su već počela, no članovi novomarofskog malonogometnog kluba koji je u prošloj sezoni zamalo ušao u prvu ligu, još nisu znali gdje će imati treninge i igrati utakmice.

Prošlih godina koristili su dvoranu OŠ Novi Marof, a iako su prije dva tjedna izdane preporuke oko korištenja školsko-sportskih objakata od strane vanjskih korisnika, Đakmanec upozorava kako na lokalnom nivou to još uvijek ne funkcionira.

- Sreća u nesreći je bila ta što smo tijekom rujna imali lijepo vrijeme, pa smo mogli trenirati na otvorenom, a i utakmicu prvog kola igramo na Rabu. Dio priprema smo odradili u Zagrebu, gdje smo iznajmili dvoranu, no to su sve bili neplanirani izdaci za klub. Navodno bismo mogli dvoranu mogli koristiti od 1. listopada. Ne znam što ćemo ako nećemo moći treninge i utakmice igrati u dvorani OŠ Novi Marof – priznao je predsjednik novomarofskog malonogometnog kluba koji, kao i mnogi drugi sportski klubovi i udruge zbog aktualne situacije vezane uz koronavirus dijeli neizvjesnost oko toga gdje će trenirati i igrati utakmice.

Prije dva tjedna izdane su upute o korištenju školsko-sportskih objakata za vanjske korisnike, no pojedini ravnatelji škola odlučili su zasad vrata svojih dvorana držati zaključana. Među njima je Druga gimnazija Varaždin. Ravnateljica te škole Zdravka Grđan početkom prošlog tjedna nam je rekla kako je klubovi stalno zovu i raspituju se, no tako dugo dok su dvije smjene dvoranu ne planira iznajmljivati. U međuvremenu je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio Odluku kojom se daje suglasnost obrazovnim ustanovama na području Varaždinske županije za davanje školsko sportskih dvorana na korištenje vanjskim korisnicima. Hoće li ta Odluka utjecati na to da ipak otvori dvoranu sportskim klubovima?

- Ne želim riskirati. Svjesna sam toga da djeca trebaju trenirati i baviti se sportom, ali u ovom trenutku zdravlje učenika i djelatnika škole mi je na prvom mjestu – rekla je Grđan.
Predsjednik MNK Novi Marof kaže da razumije ravnatelje, ali smatra da ne smije odgovornost biti samo na njima.

Što kažu ravnatelji ostalih škola, a što u sportskim klubovima više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...