Grad Ludbreg ponovno traži osnivačka prava nad Osnovnom školom Ludbreg Foto: OŠ Ludbreg

Grad Ludbreg ponovno traži osnivačka prava nad Osnovnom školom Ludbreg

Varaždinske vijesti | 25.7.2019. u 12:17h | Objavljeno u Društvo

Ludbreški gradski vijećnici na prošlotjednoj su sjednici prihvatili Odluku o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg sa sjedištem u Ludbregu.

Kako pojašnjavaju iz Grada Ludbrega, sukladno odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi osnivači osnovne škole mogu biti Republika Hrvatska, jedinica lokalne samouprave, jedinica područne (regionalne) samouprave i druga pravna ili fizička osoba.

– Ova odluka već je jednom bila na dnevnom redu i sukladno proceduri proslijeđena je Županijskoj skupštini na usvajanje gdje je voljom većine odbijena. Pred nama je isti put, ali podsjećam da nismo u to krenuli s namjerom da nekome napakostimo već smo vođeni interesom naše djece. Mi smo i ove godine ponovno uložili značajna sredstva u Osnovnu školu Ludbreg, financirali smo nabavu i postavljanje školskih ormraića, kupujemo radne bilježnice, financiramo prijevoz učenika. Iako ne umanjujemo dosadašnja ulaganja u školu od strane Županije, želja nama je da ovo bude najbolja osnovna škola i vjerujemo kako imamo snage i kapaciteta odraditi taj posao – rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nakon prihvaćanja gradskih vijećnika, odluka se upućuje Županijskoj skupštini Varaždinske županije radi uvrštenja ovog prijedloga na dnevni red Skupštine Varaždinske županije.