FOTO: U VI. OŠ otvorena izložba učeničkih radova "Moj kvart" povodom proslave Dana 4. MO-a

| 20.9.2016. u 12:59h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Dana 4. mjesnog odbora Grada Varaždina u VI. osnovnoj školi otvorena je izložba učeničkih radova pod nazivom "Moj kvart" s ciljem da se potakne učenike od malih nogu kako postati aktivan član društva, a posebno svog kvarta.

Učenici i ravnatelj škole Mario Stančić bili su domaćini gradonačelniku Goranu Habušu, predsjedniku Igoru Klopotanu i članovima Vijeća 4. mjesnog odbora te mu prezentirali svoje radove i istaknuli neke ideje kako bi se njihov kvart još bolje uredio.

Gradonačelnik Habuš je istaknuo važnost da škola njeguje kvartovski pristup i djecu uči da grad interpretiraju na temelju svoje ulice.

Na taj način možemo sačuvati grad uređenim. Djeca su crtežima pokazala da vrlo dobro prepoznaju prostor u kojem se nalaze, izrazili svoje želje i očekivanja. Razgovarali smo i o dogradnji škole. Ravnatelj i većina iz Vijeća roditelja inzistiraju da se počne što ranije, da se ne čeka kao što su bili neki prijedlozi – rekao je Habuš.

Klopotan je rekao da su u Vijeću 4. mjesnog odbora okrenuti budućnosti i da postoji dobra suradnja s osnovnom školom, srednjom školom te Sveučilištem Sjever na području mjesnog odbora.

Odlučili smo uz komunalnu problematiku kao što je asfaltiranje ulica i slično zbog kojih nam se ljudi obraćaju, čim prije riješiti projekt dogradnje 6. osnovne škole, koji će uskoro početi. Zamolio sam svoje vijećnike da pomognemo u prikupljanju donacija da napravimo informatičku učionicu za niže razrede. Osam računala postoji, trebali bi prikupiti sredstva za još osam računala da može cijeli razred imati informatiku – kazao je Klopotan dodavši da će večeras na svečanoj sjednici Vijeća 4. mjesnog odbora donirati tri svoje naknade u humanitarne svrhe kao što je i najavio prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika. Stoga će uručiti po 1000 kuna 6. osnovnoj školi, Udruzi veterana 7. gardijske brigade "Puma" i humanitarnoj udruzi „Uz tebe sam“.

Naime, 4. mjesni odbor najveći je u Varaždinu, s oko 9.800 stanovnika.

Veličine je gotovo grada Ivanca. Inicijativa je da se podijeli na dva dijela, 4. i novi, 8. mjesni odbor. Imamo „stari“ dio s Trakošćanskom i Ulicom braće Radić te „novi“ dio, Grabanice i POS naselje, a plan širenja grada je upravo u tom dijelu – rekao je gradonačelnik dodavši da je suradnja s Vijećem i građanima izuzetno dobra.

Nakon izložbe gradonačelnik Habuš i predstavnici 4. MO-a obišli su i uređeni mali park kod uzlaza u groblje, preko puta parka za pse te je najavljeno kako će se urediti još jedan dio mjesnog odbora.

-Završavaju se radovi na Sveučilištu Sjever pa će se urediti i trg na tom prostoru. To bi trebao biti moderan trg s klupicama, možda i pametnom klupom – najavio je predsjednik Vijeća 4. MO-a , čestitavši građanima Dan 4. mjesnog odbora te Dan oslobođenja grada Varaždina.