FOTO Klinci oduševljeni klizanjem u školi klizanja: neki već kližu i na jednoj nozi!

IHR/Varaždinske vijesti | 5.1.2019. u 09:14h | Objavljeno u Društvo

- Znam klizati, ali upisala sam se u školu klizanja zato što mi je zabavno i puno toga još mogu naučiti. Na početku, kada još nisam znala klizati, bilo mi je malo teško. Prvo što sam naučila je bilo to kako se sigurno pada i diže s leda - otkrila je devetogodišnja Hana Keretić, jedna od polaznice ovogodišnje Škole klizanja koja se ove godine održava na varaždinskom Starom gradu.

Zadovoljan je i osmogodišnji Bernard Herceg koji je u Školu klizanja krenuo kako bi dobro naučio klizati.

- Prvo smo učili lagano hodati po ledu, zatim smo učili baš klizati, a sada kako kočiti. Malo je teško, ali baš mi se sviđa! - oduševljen je Bernard.
Hana i Bernard dvoje su od ukupno 200-ak djece koja ove godine pohađaju školu klizanja na varaždinskom Starom gradu. Škola je počela 2. siječnja i traje sve do idućeg petka, 11. siječnja kada će polaznicima biti uručene i diplome.

- Kao Udruga Sportska abeceda djelujemo već dugi niz godina, ali u suradnji s Gradom Varaždinom i Gradskom tržnicom Varaždin zadnje tri godine organiziramo školu klizanja. Djeca su stvarno zainteresirana za klizanje i svake godine je sve više polaznika, čak smo prebukirani! Nažalost, ove se godine dogodilo da nismo mogli primiti svu zainteresiranu djecu zbog sigurnosti polaznika i ograničenog broja djece u grupama - rekao je Damir Popović, profesor kineziologije i jedan od trenera koji rade s malim klizačima.

Škola klizanja na Ledenoj čaroliji na Starom gradu održava se u prijepodnevnim i popodnevnim satima. Prijepodnevni termini rezervirani su za osnovnoškolce, dok popodne kližu vrtićarci.

Dio atmosfere iz škole klizanja pogledajte u fotogaleriji.