Varaždinska županija i Radio Sjeverozapad građanima uoči Uskrsa poklonili 5.000 pisanica Foto: Varaždinska županija

Varaždinska županija i Radio Sjeverozapad građanima uoči Uskrsa poklonili 5.000 pisanica

Varaždinske vijesti | 18.4.2019. u 13:18h | Objavljeno u Društvo

- Sretan i blagoslovljen Uskrs želim svim građankama i građanima Varaždinske županije, da ove blagdanske dane provedu u krugu svoje obitelji, ispunjeni mirom i radošću – poželio je župan Radimir Čačić na Veliki četvrtak, 18. travnja, na Varaždinskom placu.

Tamo je uoči Uskrsa održana tradicionalna manifestacija Uskrsna pisanica, koju je Radio Sjeverozapad i ove godine organizirao uz potporu Varaždinske županije. Građanima je poklonjeno 5.000 uskrsnih pisanica, odnosno poklon-paketa koji se sastoje od jaja i boja za pisanice. Uz župana Čačića, poklon-pakete su podijelili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević, direktor Radio Sjeverozapada Božidar Levanić sa suradnicima te predstavnici partnera.

Zanimanje je bilo veliko, a poklon-paketi su podijeljeni u svega 20-ak minuta. OPG Kotolenko pripremio je degustaciju blagdanskog vina, a obitelj Marije Cafuk iz Domitrovca je i ove godine za građane pripremila vreće krumpira. U projekt su bili uključeni i TP Varaždin, OPG Šincek te Gradska tržnica Varaždin.

Radio Sjeverozapad je manifestaciju Uskrsna pisanica pokrenuo 2014. godine s ciljem njegovanja tradicije i čuvanja tradicionalnih vrijednosti ovoga kraja, a uz potporu Varaždinske županije.

Dodajmo da su župan Čačić i savjetnica Natalija Martinčević na Varaždinskom placu obišli i štand Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije "Zipka".

pisanice_rsz_zupanija_2019_1.JPG

pisanice_rsz_zupanija_2019_4.JPG

pisanice_rsz_zupanija_2019_7.JPG