Cikloturizam u Centru svijeta - Ludbreg domaćin Danima cikloturizma 2020 Foto: ilustracija

Cikloturizam u Centru svijeta - Ludbreg domaćin Danima cikloturizma 2020

Varaždinske vijesti | 9.7.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Grad Ludbreg će od 16. do 18. rujna biti domaćin Danima cikloturizma 2020. – jedinoj i najvećoj konferenciji posvećenoj razvoju ove važne, održive, rastuće i iznimno vrijedne grane turističke industrije.

Trodnevna konferencija održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti, a Ludbreg će tih dana, zahvaljujući zanimljivom popratnom programu koji uključuje i "Biciklijadu na kvadrat" u subotu 19. rujna, postati jednim od hrvatskih središta biciklizma, rekreacije, cikloturizma i aktivnog života.

"Dani cikloturizma 2020", projekt koji je kroz svoj cikloturistički brand "Trail – Full Cycling Experience" pokrenulo varaždinsko poduzeće "SPOT d.o.o.", specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda, u Ludbreg će dovesti brojne dionike razvoja tog sve važnijeg segmenta turističke industrije.

Na konferenciji će se okupiti predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.

- Ludbreg je prepoznao važnost sportsko-pustolovnog turizma, a na domaćinstvo konferencije odlučio se jer se sustavno i ubrzano razvija u zanimljivu kontinentalnu outdoor izletničku destinaciju. Pritom će cikloturistički proizvodi Ludbrega, izgrađeni na vrijednim pejzažnim i kulturno-povijesnim resursima grada i njegove okolice, biti glavna okosnica te ponude - ističu iz Grada Ludbrega.

Sve informacije o Danima cikloturizma, načinu prijave i novostima o konferenciji, ali i razvoju cikloturizma u Ludbregu, pratite na www.danicikloturizma.hr.