Humanitarna akcija "Ledeni medvjedići uz plavo srce Varaždina" u atriju Staroga grada

| 21.12.2018. u 08:09h | Objavljeno u Društvo

U Palači Herzer predstavljena je nova humanitarna akcija Rotary kluba Varaždin 1181 pod nazivom "Ledeni medvjedići uz plavo srce Varaždina". Na konferenciji su govorili članovi kluba Silvio Gotić i Darko Mehun te Smiljan Jović, predsjednik Udruge „Plavo srce“.

Rotary Club Varaždin 1181, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Varaždina, Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom veterana 7. Gardijske brigade „Puma“, Udrugom „Plavo srce“ i tvrtkom ICE PRODUCT organizira u subotu, 22. prosinca, cjelodnevno događanje u atriju varaždinskog Starog grada pod nazivom "Ledeni medvjedići uz plavo srce Varaždina".

Po prvi puta varaždinski mališani, ali i odrasli, moći će uživo vidjeti kako se rade skulpture od leda! Prema programu, od 11,00 do 13,00 sati organizirat će se radionice za najmlađe, nakon čega će od 14,30 do 17,30 akademski umjetnici Lila Herceg, Ivan Mladenović te Mihael Štebih izrađivati ledene skulpture. Od 18,00 do 18,30 predviđena je svjetlosna atrakcija pod nazivom Polar Light Show, a za kraj je predviđeno „posvajanje“ izrađenih skulptura od leda. 

Pripadnici Udruge veterana 7. Gardijske brigade „Puma“ na varaždinskoj tržnici će u jutarnjim satima dijeliti pečene ribice, a sav prihod od donacija građana preusmjerit će za navedenu akciju. Članovi Udruge „Plavo srce“ u prostoru atrija Starog grada postavit će štand sa svojim suvenirima koje će dijeliti građanima. Na kraju dana, od 20,00 sati u podrumskoj sceni HNK, u klubu Rogoz „Pume“ organiziraju cjelovečernji rock koncert.

Sva sredstva prikupljena od donacija bit će uplaćena za najveći Rotary projekt u svijetu - akciju iskorjenjivanja dječje paralize pod nazivom "End polio now".