Stričak odgovorio Čačiću: Nema potrebe za skrivanjem iza uposlenika ni za igrokazom Foto: HDZ Varaždinske županije

Stričak odgovorio Čačiću: Nema potrebe za skrivanjem iza uposlenika ni za igrokazom

Varaždinske vijesti | 25.5.2021. u 16:09h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljaju se predizborna prepucavanja između dvojice kandidata za varaždinskog župana, Anđelka Stričaka i Radimira Čačića, a koja se odnose na Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

>> Stričak: Jasno i glasno NE privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama

>> Čačić: Ako Kovačić i Jakopović bilo šta privatizacijski petljaju, bit će smijenjeni!

>> Čačić: Specijalna bolnica se ne privatizira, privatne partnere tražimo za nove kapacitete

>> Specijalna bolnica u V. Toplicama ne bi se privatizirala, ali se tražio savjet i o tome

Nakon što je danas Čačić kazao da "Specijalna bolnica Varaždinske Toplice nije ni u kakvom procesu privatizacije niti je to planirano", ubrzo je stigao Stričakov odgovor.

- Gospodine Čačiću, nema potrebe žestiti se, prozivati i vrijeđati ljude koji časno i pošteno rade svoj posao. Nema potrebe ni za skrivanjem iza svojih uposlenika. Svima je poznato da županije vode župani, a ne pročelnici ili ravnatelji. Ponavljam, u Elektroničkom oglasniku javne nabave pod oznakom 2020/S 0F2-0021923 stoji: Naručitelj: Varaždinska županija, Naziv nabave: Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno – liječničkog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice. Također, objavljena je i odluka o odabiru koja glasi: “Župan Varaždinske županije donosi Odluku o odabiru najpovoljnije ponude...te u potpisu Odluke stoji župan Radimir Čačić. U Odluci se navodi da će trošak tih savjetodavnih usluga za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice porezne obveznike koštati 867.500,00 kuna - naveo je Stričak.

- Gospodine Čačiću, nema potrebe ni za igrokazom da osobe koje nemaju nikakvog doticaja s tom nabavom potpisuju tragikomične izjave. Za tu nabavu pitajte svog zamjenika. Smatram da bi bilo najbolje da, ako su navedene objave krivotvorene, pokrenete pravne korake protiv onih koji se neovlašteno koriste Vašim imenom te su na to potrošili 867 tisuća kuna poreznih obveznika - stoji u priopćenju Anđelka Stričaka, predsjednika ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

SB Varazdinske Toplice Odlu... by Varazdinske vijesti