Čačić: Specijalna bolnica se ne privatizira, privatne partnere tražimo za nove kapacitete Foto: VV arhiva

Čačić: Specijalna bolnica se ne privatizira, privatne partnere tražimo za nove kapacitete

| 25.5.2021. u 10:48h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon navoda Anđelka Stričaka, kandidata HDZ-a za župana, o privatizaciji Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, danas je ponovno reagirao župan Radimir Čačić.

>> Stričak: Jasno i glasno NE privatizaciji Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama

>> Čačić: Ako Kovačić i Jakopović bilo šta privatizacijski petljaju, bit će smijenjeni!

- Ujutro smo održali sastanak u Županiji s najodgovornijim ljudima koji rade na projektima i projektu razvoja Specijalne bolnice Varaždinske Toplice. Potpisani su župan Radimir Čačić (Reformist), pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Mladen Jakopović (HDZ), predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Željko Bedeković (Reformisti) i ravnatelj Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Denis Kovačić (HDZ). Dakle, svi najodgovorniji ljudi su kratko i jasno rekli: Mi, dolje potpisani sudionici postupka definiranja strategije održivog razvoja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice, u financiranju razvojnog ciklusa izgradnje novih kapaciteta Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, izjavljujemo da Specijalna bolnica Varaždinske Toplice nije ni u kakvom procesu privatizacije niti je to planirano. Dakle, radi se o goloj i bezočnoj laži, da stvari budu potpuno jasne - rekao je danas Čačić.

- Za nove kapacitete tražimo i privatne partnere, uz europske novce, što je normalno i vrlo poželjno. Svi dokumenti o navedenom postupku javno su dostupni u elektroničkom oglasniku javne nabave i svaki ih građanin, uključujući i zastupnika Stričaka, može vidjeti - dodao je Čačić.