Nezadovoljni stanari POS-a u Jalkovečkoj traže micanje rampi i dodatno parkiralište

Varaždinske vijesti | 15.11.2022. u 14:14h | Objavljeno u Aktualno

- U POS naselju Jalkovečka u Varaždinu još uvijek se događaju problemi s parkiranjem - ističe se u e-mailu koji potpisuje Udruga POS stanara.

Podsjetimo, nedavno smo pisali o problemu parkiranja u POS naselju Jalkovečka, koji je dodatno pojačan nakon što je Sveučilište Sjever dio svog parkirališta zatvorilo rampom kako bi osigurali parkirna mjesta svojim zaposlenicima.

>> BUNT ZBOG PARKINGA Hoće li dizanje rampe popodne i vikendom riješiti problem?

parkiraliste_sveuciliste_sjever_rampa_vv_arhiva.jpg

U potrazi za parkingom studenti su skrenuli prema obližnjim zgradama, a to je završilo tako da stanari više nisu imali gdje parkirati vlastite automobile. Na revolt stanara POS naselja uprava Sveučilišta Sjever odgovorila je odlukom prema kojoj se rampa na parkiralištu Sveučilišta podiže radnim danom u poslijepodnevnim satima te čitavog vikenda, kako bi se smanjio pritisak na obližnja parkirališta u POS naselju.

Sa Sveučilišta Sjever tom su nam prilikom odgovorili i da je, sukladno Ugovoru o davanju na korištenje nekretnine iz 2013., Grad Varaždin Sveučilištu Sjever predao na korištenje čkbr. 2989/1 ukupne površine 14.151 m2 (dvorište i dvije zgrade), uključujući i posjed istih.

- Sveučilište je rampu na toj čestici postavilo kako bi nesmetano moglo koristiti svoj posjed koji je steklo ugovorom na isključivo korištenje. Postavljanjem rampe Sveučilište nije ni na koji način izvršilo preinaku zakupljene stvari kojom bi se promijenila konstrukcija, raspored, površina, namjena ili vanjski izgled predmeta zakupa, već je samo postavilo elemenat pomoću kojeg mu je omogućeno nesmetano korištenje ustupljenog posjeda – napomenuli su tada i dodali da zbog toga nisu ni bili obvezni obavijestiti Grad o postavljanju rampe.

>> Sveučilište Sjever pozvalo studente da na nastavu dolaze javnim prijevozom

>> OBEĆANO-OSTVARENO Sveučilište Sjever poslijepodne diglo rampu

U POS naselju Jalkovečka sada se ipak nešto lakše pronađe parkirno mjesto, no nezadovoljstvo je ostalo.

- Kako se u zadnje vrijeme dosta pisalo, demantiralo, šutjelo, ali se ništa konkretno nije pokrenulo, šaljemo Vam projektne materijale koje smo mi kupci POS stanova dobivali prilikom zanimanja za kupnju tih stanova - dobro pogledajte gdje sve su trebala biti parkirna mjesta. Ovim putem želimo podsjetiti da su se parkirna mjesta i prodavala privatnim investitorima (Marlex, Ulica 22. rujna - desetak PM) za vrijeme gradonačelnika Habuša pa nas čudi da se njegov stranački kolega Klopotan ne sjeća i tog detalja, jer je tada bio u HNS-u - navodi se u mailu nezadovoljnih stanara.

>> Varaždinski HNS traži uklanjanje dviju rampa kod Sveučilišta Sjever

- Zatim, ako se ode u POS naselje (Ulica hrvatskih branitelja) vidi se da su pristupne staze za pješake napravljene prema ulici M. J. Zagorke, gdje je u brošurama vidljivo da je PREDVIĐENO cca 100 parkirnih mjesta, ali kruže priče da su izvođači digli strojeve i otišli jer im navodno Coning nije plaćao radove - i za to bi gdin. Klopotan trebao znati, ali prešućuje. No, ovo sve nas ne zanima (možda DORH), ali tražimo da se konačno maknu OBJE nelegalno postavljene rampe na sveučilištu Sjever i da se konačno počnu raditi parkirna mjesta u M. J. Zagorke koja su i bila predviđena projektom, i građevinske i uporabne dozvole su dobivene sa tim brojem parkinga - predlažemo da se ta stavka uvrsti u proračun za 2023. za grad Varaždin - poručili su stanari u mailu koji potpisuje Udruga POS stanara.

U nastavku - grafički prilozi na kojima je vidljivo parkiralište koje je bilo predviđeno u Ulici Marije Jurić Zagorke, na što su nam stanari i ranije bili skrenuli pažnju:

Situacija-POS-Jalkovecka_Parkiralista.jpg

3D-prezentacija-POS-Jalkovecka_1.jpg

3D-prezentacija-POS-Jalkovecka_3.jpg

3D-prezentacija-POS-Jalkovecka_2.jpg