Sveučilište Sjever pozvalo studente da na nastavu dolaze javnim prijevozom

| 4.11.2022. u 20:24h | Objavljeno u Aktualno

Sveučilište Sjever u petak, 4. studenoga na svojim je web stranicama objavilo obavijest studentima o parkiranju kod Sveučilišnog centra Varaždin. Posljedica je to problema s parkiranjem kod zgrade fakulteta i u susjednom POS naselju Jalkovečka, o čemu smo pisali u prošlom broju Varaždinskih vijesti.

- Sveučilište Sjever nije u obavezi osiguravanja parkirnih mjesta za studente (niti u RH postoji visokoobrazovna ustanova koja ima osiguran besplatan parking za studente) - naveli su i pozvali studente da za dolazak na nastavu koriste sredstva javnog prijevoza, a da u slučaju dolaska osobnim vozilom ne koriste parkirni prostor okolnog stambenog naselja.

- Djelatnici Sveučilišta Sjever imaju određena prava, u koja svakako spada i pravo besplatnog parkiranja tijekom boravka na radnom mjestu zbog čega je postavljena podizna rampa na dijelu parkirnog prostora - napomenuli su. Kao što smo i objavili u prošlom broju, izvijestili su da će podizna rampa biti van funkcije u popodnevnom periodu i kroz dane vikenda/blagdana te da će parking Sveučilišta
u to vrijeme biti otvoren za slobodno parkiranje.

- Osobito skrećemo pozornost na obavezu propisnog parkiranja vozila na označenim parkirnim mjestima te da se ne ostavljaju na pristupnim putevima, zelenim površinama, invalidskim parkirnim mjestima (osim invalidnih osoba s istaknutom oznakom). U slučaju svakog nepropisnog parkiranja poduzet će se mjere uklanjanja nepropisno parkiranih vozila o trošku vlasnika, odnosno posjednika vozila - upozorili su iz Sveučilišta Sjever.