TREĆA NL SJEVER U današnjem,19. kolu Varteks domaćin, Podravina gost Foto: NK Varteks

TREĆA NL SJEVER U današnjem,19. kolu Varteks domaćin, Podravina gost

| 6.4.2024. u 08:01h | Objavljeno u Sport

U sklopu 19. kola 3. NL Sjever, Varteks će danas biti domaćin, dok će Podravina gostovati. Varteks će od 16 sati i 30 minuta ugostiti Koprivnicu,dok će Podravina u goste lideru Poletu iz Svetog Martina na Muri.

Varteks je Koprivnicu ove sezone dvaput pobijedio. Neugodan i ipak neočekivan poraz u Virovitici samo je potvrda koliko je ove godine liga izjednačena. Potvrdio jest i činjenicu da nema unaprijed upisanih bodova. Šteta, jer se propustila prigoda za priključak Pitomači.

Sve što je vrijedilo za Viroviticu, vrijedi i za današnjeg suparnika, Koprivnicu, koja se nalazi na pretposljednjem mjestu, ali Varteks u utakmicu ulazi maksimalno ozbiljno.

- Dobro smo se pripremali, i sigurno smo kvalitetnija ekipa od Virovitice, ali rezultat nije ispao kako smo očekivali - ističe Romario Matova, Zimbabveanac u redovima Varteksa,a objavio je službeni portal NK Varteks.

- Šteta za bodove, bila je to šansa da se približimo ekipama ispred nas – smatra pouzdani veznjak Bumbara.

Inače, složit će se mnogi, da upravo njegov dolazak, prošle zime, jedan od najboljih transfera u posljednje vrijeme. Romario Matova, zvani 'Marek' je postao jedan od najvažnijih članova ekipe Bumbara.

- Ekipa je odlična, odlično se radi i mislim da smo na dobrom putu – ocjenjuje Matova.

Vrijedi svakako spomenuti i da ga polako upoznaju i na travnjacima županijskih liga, jer je osim nogometne, započeo i karijeru nogometnog suca.

- Iskustvo suđenja je jako pozirivno za mene, želio sam raditi još nešto u nogometu, jer to volim i puno mi pomaže. Učim i dodatno o nogometu, a pomaže i u učenju jezika – ističe Romario.

Novi test karaktera slijedi danas, kada u goste Varteksu, na stadion Slobode, stiže Koprivnica.

- Mislim da smo bolja ekipa, a moramo biti spremni na njihovu igru, ali na kraju dana, sve ovisi o nama. Zajedničkim naporom idemo po pobjedu – zaključio je Romario Matova.