Dabrovi večeras u Graberju došli do prve pobjede u Ligi za prvaka Foto: Krešimir Đurić

Dabrovi večeras u Graberju došli do prve pobjede u Ligi za prvaka

| 27.4.2024. u 21:27h | Objavljeno u Sport

Momčad GRK Varaždina 1930 večeras je u dvorani u Graberju došla do prve pobjede u Ligi za prvaka. U susretu 9., pretposljednjeg kola, a posljednjeg ove sezone pred domaćom publikom,Dabrovi su svladali drugoplasirano Sesvete rezultatom 30:29, poluvrijeme 15:14 za goste.

Pobjedu varaždinskom sastavu donio je gol Martina Marčeca s lijevog krila, 47 sekundi prije kraja susreta. Varaždinska je momčad imala vodstvo od 7:2 u 12. minuti susreta, no u 24. minuti Sesvete su izjednačile rezultat na 11:11.

Nakon toga gosti su bili u vodstvu, najviše tri gola razlike. U 46. minuti Dabrovi su uspjeli izjednačiti rezultat (23:23), ali je Sesvete ponovno steklo rezultatsku prednost, koju je imalo do 54. minute kada je domaći sastav ponovno poravnao na 27:27.

Nakon toga igralo se gol za gol, sve do pogotka Marčeca, a posljednji udarac gostujućeg sastava uputio je Karlo Godec, osam sekundi prije kraja utakmice, ali je lopta otišla pored gola.

Najefikasniji na susretu i u varaždinskom sastavu bio je Tin Šestak s 8 golova, dok je Dominik Novak postigao 7 golova. Golman Marin Šutalo imao je 14 obrana.

Kod Sesveta po 7 su golova postigli Patrik Hršak i Filip Turčić.