TREĆA NL SJEVER Varteks čeka veliki derbi u Pitomači, Podravina domaćin Graničaru

Varaždinske vijesti | 10.5.2024. u 12:15h | Objavljeno u Sport

U sklopu 24. kola Treće NL Sjever momčad Varteksa sutra očekuje još jedan derbi kola i to u Pitomači s istoimenim domaćinom, dok će Podravina ugostiti Graničar iz Kotoribe.

Varteksu će to biti derbi susret treći vikend zaredom, jer nakon prvoplasirane i drugoplasirane momčadi, na redu je trećeplasirana Pitomača, i 'vruće' gostovanje na njihovom igralištu 'Gmanje'.

Ujedno je to i sraz dvaju ekipa koje su se jedine prijavile za rang više, ali Pitomača ima četiri boda prednosti nad čevrtoplasiranim Varteksom, tako da su nadomak potvrde trećeg mjesta.

Pitomača dosad nije pobijedila Varteks, u prvoj utakmici, igranoj u Pitomači, rezultat je bio 2:2, gdje se Varteks vratio u odličnoj utakmici, a Bumbari su na domaćem terenu pobijedili rezultatom 2:0.

- Dobra su ekipa, iako novak u ligi, ujedno i najugodnije iznenađenje, ali znamo da se radi o ambicioznom klubu – kazao nam je Noa Lukačić, branič Bumbara, a prenosi portal NK Varteks. Što se pak tiče Varteksa, u dobrom raspoloženju čekaju novi derbi.

- Zadovoljni smo, jer smo ušli u finale kupa, gdje je naš cilj to i osvojiti, ali u prvom planu je Pitomača, o kupu ne razmišljamo – ističe Noa.

Varteks će put Pitomače krenuti vjerojatno u dobrom sastavu, iako će ponovno problem biti treći mlađi igrač, jer se u kadar tek vraćaju Havojić i Anđelković, tako da će možda netko od još mlađih možda ponovno morati biti 'treći'. No, tko god istrči, sigurno će dati sve od sebe. U stručnom stožeru Bumbara ne traže alibije.

- Mislim da smo fizički, ali i psihički jako dobro pripremljeni. Krenuli smo najranije s pripremama, prvi tjedan u prvom mjesecu, imali smo devet tjedan priprema, da bi sada bili u optimalnoj formi – tvrdi mladi Lukačić, koji je tek ove sezone napunio 18 godina.

Zanimljivo, debitirao je upravo kod sadašnjeg trenera, a nekako je zabljesnuo na finalu kupa, protiv Bednje. U srijedu ga ponovno čeka Bednja.

- Da, onda sam stvarno bio još klinac, to su mi bile prve seniorske utakmice. Bednja je nezgodan protivnik, kao i protivnici u našoj ligu. To su sve nijanse. Trebat će ući hladne glave, i dobro zapeti. Mislim da nas u finalu kupa čekaju dvije odlične utakmice, ali još o tome ne razmišljamo, samo Pitomača – spušta Noa loptu na zemlju.

Sve sutrašnje utakmice počet će u 17 sati i 30 minuta,