Biciklistička utrka Tour of Slovenija ove godine prolazi i kroz Općinu Cestica

Varaždinske vijesti | 9.4.2024. u 14:56h | Objavljeno u Sport

Biciklistička utrka Tour of Slovenija će se odvijati od 12. do 16. lipnja 2024.godine. Start započinje 12. lipnja u Murskoj Soboti, kada je na rasporedu najduža ruta utrke od 192 kilometra, a koja će dijelom proći i kroz općinu Cestica.

Dvadeset i dva tima, uključujući šest najviših kategorija, natjecat će se na ukupno pet etapa, a dijelovi ovogodišnje rute također će prolaziti mađarskim, austrijskim, hrvatskim i talijanskim cestama. Pobjednik će biti okrunjen pet dana kasnije u Novom Mestu.

Jubilarna utrka bit će posebna, na mnoge načine bit će utrka u izobilju. S ukupnom duljinom od 840,5 kilometara, bit će to najduža utrka od 2004. godine.

Direktor utrke Bogdan Fink otkrio je na konferenciji za novinare da će organizatori prvi puta nakon dva desetljeća iskoristiti jedinstvenu priliku da utrka oko Slovenije obiđe čak četiri države u jednom danu u etapi 1.

“To će biti posebna etapa kroz četiri zemlje. Prvo u Austriju, pa natrag u Prekmurje i preko Lendave u Mađarsku, u Halozama ćemo u Hrvatsku u općinu Cestica malo prije cilja u Ormožu. Ovo je jedinstvena prilika da obiđemo sve zemlje, što smo posljednji put uspjeli u utrci 2004. godine."

Tri desetljeća povijesti i tradicije stvorili su brojne priče, ali tijekom tog vremena Tour of Slovenia također se razvio u sportsko-turistički spektakl i stekao ime u međunarodnom kalendaru cestovnog biciklizma.

Milijuni ljudi diljem svijeta gledat će utrku, zahvaljujući sada već tradicionalnom prijenosu na Eurosportu, dok organizatori iz Adria Mobila ponovno mogu razumno očekivati stotine tisuća gledatelja duž cesta svih pet etapa.

Naravno, utrka će biti emitirana i na RTV Slovenija, čije su gledanosti također fantastične. Povodom obljetnice, televizija će također proizvesti niz posebnih emisija posvećenih povijesti utrke.

S ovim brojkama i svim zvijezdama biciklizma, utrka je među najvećim sportskim događajima u Sloveniji.