Tko poziva policiju i DORH da ih "zaštite od mogućeg povratka Čehoka"? Foto: Krešimir Đurić

Tko poziva policiju i DORH da ih "zaštite od mogućeg povratka Čehoka"?

M.P./Varaždinske vijesti | 3.5.2017. u 12:36h | Objavljeno u Aktualno

Ravnateljica USKOK-a Tamoara Laptoš, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, glasnogovornika Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić te glavni ravnatelj policije Marko Srdarević primili su pismo u kojem ih nekolicina "zaposlenika Grada Varaždina" moli da ih "zaštiti od mogućeg povratka Ivana Čehoka na funkciju varaždinskog gradonačelnika". To se može zaključiti iz preslike anonimnog pisma, dostavljenog i u redakciju Varaždinskih vijesti, kojim se očigledno želi potaknuti uključivanje represivnog aparata u odabir varaždinske gradske vlasti, kao što je to već bio slučaj.

- Dobar dio zaposlenika slavi jer im je Čehok u svom stilu već obećao razne privilegije, ako pobijedi, dio je indiferentan, a ima i nas koji se jako bojimo i kojima su već počele prijetnje i sufliranja - navodi se, između ostalog, u pismu.

Ističe da među njima ima onih koji svjedoče u njegovim procesima i to onako kako je bilo, a što ne ide u prilog Čehoku.

- Zato prema nama ima negativan stav i ukoliko postane gradonačelnik, sigurno nam se ne piše dobro i bit će pritisaka da se svjedoči njemu u korist. Zato vas molimo da učinite sve kako bi nas se zaštitilo od toga čovjeka - stoji u pismu.

20170503 123157

Naglašavajući da se radi o očiglednom falsifikatu nepismenog političkog suparnika, kao i da su postupku koji se vodi protiv njega u Koprivnici saslušani svi svjedoci iz Grada Varaždina, Čehok nam je otkrio da je na kućnu adresu primio pismo oduševljenih zaposlenika Gradske vijećnice.

- Tvrde da im je dosta stranačkog i političkog progona, da im je dosta što su SDP i HNS šest godina javno dijelili fotelje po gradskim tvrtkama i licitirali tko će dobiti više fotelja u gradskim ustanovama i tvrtkama te da jedva čekaju čovjeka koji ne dijeli ljude po stranačkom ključu - rekao nam je Čehok, napominjući da pismo nije htio javno obznaniti jer je anonimno.

 

 

Označeno u