Zbog članka u Varaždinskim vijestima izvanredna sjednica SO udruge Sinovi domovine

vv | 27.4.2024. u 18:58h | Objavljeno u Aktualno

Zbog članka „Željka Vincek Strugar nova direktorica Gradske tržnice Varaždin - reagirali Sinovi domovine“, koji je objavljen u Varaždinskim vijestima, predsjednik udruge Sinovi domovine – domovinskog rata Zoran Keča sazvao je izvanrednu sjednicu Središnjeg odbora ove braniteljske udruge.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/zeljka-vincek-strugar-nova-ravnateljica-gradske-trznice-varazdin-80814

Nakon toga, dostavljeno je na očitovanja na adresu Grada Varaždina u kojem se navodi da je članak nastao na temelju dopisa, koji je medijima sa službene adresa udruge poslao tajnik udruge Damir Belaj, a kojeg su Varaždinske vijesti dijelom prenijele.

           - Damir Belaj napravio je to bez znanja Središnjeg odbora udruge, te je svojim činom naštetio ugledu udruge pritom povrijedivši Statut udruge. Naime, u članku 4. Statuta udruge jasno stoji: „ Udruga je dragovoljna, nestranačka, samostalna i sveobuhvatna udruga hrvatskih branitelja sudionika Domovinskog rata…“ Nažalost ,njegovim postupkom ime i ugled naše udruge iskorišteni su u političke i predizborne igre, a samim time narušena je dugogodišnja uspješna suradnja koju imamo s Gradom Varaždinom, stoji u očitovanju.

Kako se nastavlja, shvaćaju da je njihov tajnik reagirao nepromišljeno u tom trenutku i vjerojatno nije razmišljao koje će to posljedice imati po udrugu.

-Ukoliko je smatrao da su mu prilikom natječaja za izbor direktora Gradske tržnice, objavljenoga 19.2.2024. na službenim stranicama Grada Varaždina ,povrijeđena prava koja ima prema Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji mogao je zatražiti pomoć udruge u ostvarivanju svojih prava. Naime, u članku 4. Statuta udruge isto tako stoji: „Udruga je osnovana u cilju promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite interesa hrvatskih branitelja i invalida iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te kontinuirane i cjelovite skrbi za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. …“, navodi se.

Da je Damir Belaj zatražio pomoć u zaštiti svoga interesa, kako se naglašava, udruga bi mu pružila pomoć u ostvarivanju njegovoga prava sukladno zakonima Republike Hrvatske kao i svakom članu udruge koji je do sada to zatražio.

 -Damir Belaj svjestan je da je nanio štetu udruzi svojim činom i iz moralnih razloga ponudio je ostavku na mjesto tajnika udruge koju je prihvatio Središnji odbor udruge. Nadamo se da su ovim očitovanjem otklonjene sve nejasnoće koje su izazvane spornim emailom i kasnije objavljenim člankom, stoji u očitovanju te izražava žaljenje što je došlo do svega te nada daljnjoj uspješnoj suradnji, kao i svih proteklih godina