Osnovnoškolci iz Ivanca i Salinovca nastupili na Festivalu kršćanskog kazališta

Varaždinske vijesti | 12.6.2017. u 18:59h | Objavljeno u Našim krajem

Protekla dva vikenda, od 2. do 4. te 8. do 11. lipnja, u organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca u Zagrebu je održan treći po redu Festival kršćanskog kazališta. Među više od stotinu izvođača bili su i predstavnici Varaždinske županije.

Prvi vikend se sa svojim osnovnoškolcima, a sada i srednjoškolcima, u nedjelju 4. lipnja predstavio pedagog Osnovne škole Visoko Tibor Martan.

Ovaj vikend, u nedjelju 11. lipnja na festivalu su nastupili i osnovnoškolci iz Ivanca. Sa svojim mentoricama, Natašom Roginek i Silvijom Čavlek, učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca predstavili su se s predstavom “Bog u metrou”, o Bogu kojeg ljudi ne prepoznaju u svakodnevnim situacijama.

Osim njih, članovi Dramske grupe Područne škole Salinovec i mentorice Nataša Roginek i s. Marija Bilanović iskazali su se s predstavom “Odvažna žena Maria de Mattias”. Maria de Mattias katolička je redovnica, svetica i osnivačica katoličke redovničke družbe. U dobi od 29 godina ostavlja oca i braću te kreće u Acuto, mjesto u blizini Rima, gdje 4. ožujka 1834. godine otvara školu, ali i Družbu Klanjateljice Krvi Kristove. Svetom ju je 2003. godine proglasio papa Ivan Pavao II.

odvazna zena1

 

odvazna zena2