Od 2. do 5. svibnja Flora Centrum Mundi i Blues Festival u Ludbregu Foto: Martin Novosel

Od 2. do 5. svibnja Flora Centrum Mundi i Blues Festival u Ludbregu

| 26.4.2024. u 14:07h | Objavljeno u Našim krajem

Od 3. do 5. svibnja u Ludbregu Grad Ludbreg u suradnji sa Turističkom zajednicom područja Centar svijeta u organizira 27. Međunarodnu izložbu i sajam cvijeća, ,Flora Centrum Mundi Ludbreg" koja će se održat na prostorima Zanatskog trga, prostoru Otoka Mladosti, perivoju Dvorca Batthyany te u prostorijama Dvorca Batthyany. Danas su na Otoku Mladosti prezentirali bogat program ovogodišnjeg izdanja sajma.

- Na ovoj lokaciji (Otok Madosti) najbolje sjedinjuje cvijeće i prirodu te stav Ludbrega i okolnih općina kao i Turističke zajednice područja Centar svijeta je da damo veliki naglasak na proizvodnju cvijeća te zaštitu okoliša. Ludbreški kraj predstavlja nekih 50 posto ukupne proizvodnje cvijeća u Hrvatskoj i ne samo da smo na to ponosni već nam je i važno da naši cvijećari promoviraju svoje proizvode na sajmu kojeg su sami pokrenuli prije gotovo 30 godina. Taj sajam okuplja svake godine preko 40 i više tisuća posjetitelja, kupaca i ljudi koji uživaju u ovom događaju. Bit će sadržaja za sve pa i najmlađe, a nadamo se da će doći posjetitelji iz cijele Hrvatske kako bi uživali u prekrasnom vremenu, ali i u Blues festivalu koji prvi puta održavamo uz sajam cvijeća kao popratni sadržaj - istaknuo je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Flora_Mundus_i_Blues_3.jpg

Organizacija će kao i svake godine sigurno biti odlična, a ponajviše se nadaju da meteorolške prilike neće poremetiti program ovog festivala s obzirom da će većina sadržaja biti na otvorenim prostorima po gradu.

- Ludbreg uistinu je jedan prekrasni maleni gradić kojeg se svakako isplati vidjeti i posjetiti, ali takve su i ostale sredine koje su u sastavu naše Turističke zajednice područja Centar svijeta. Ovo je za nas veliki događaj, a sam sajam se odvija po cijelom gradu Ludbregu, dok je glavni izložbeno prodajni dio na Otoku mladosti. U dvorcu Batthyany već imamo tradicionalnu bonsai izložbu minijaturnog cvijeća kojeg će posjetitelji moći posjetiti od četvrtka 2. do 5. svibnja, a tamo će posjetitelji moći vidjeti autohtone vrste drveća. Naše izložbe su za sve dobne skupine, ali volimo se fokusirati i na djecu pa će na korzu u petak popodne imati poseban sadržaj za djecu gdje će se moći raditi pokusi uz zabavan sadržaj - istaknula je Petra Međimurec, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Od ove godine je novina Blues Festival (2. do 5. svibnja) koji će se održavati u sklopu sajma u organizaciji Hrvatske blues snage, druga za promicanje blues glazbe. Svirat će se na pet lokacija, a nastupit će 25 izvođača iz cijele Hrvatske te će se održati nekih 30 koncerata. Nastupit će izvođači koji su pobijedili na hrvatskom blues natjecanju, a koji idu na svjetska i europska natjecanja koja se održavaju posljednjih 10-ak godina. Svaki dan festivala bit će svirka i na emisiji Radija Ludbreg, a u kafiću Amadeus će biti predstavljanje albuma Ivana Kovača Kaja iz Koprivnice na prvom danu festivala 2. svibnja. Poseban projekt će biti u knjižnici nazvan "Blues in the School" gdje će biti organizirana radionica za najmlađe te će se učiti o povijesti bluesa. Neki od izvođača koji će nastupiti su Edi East Trance Blues, Sunnysiders, Tomislav Goluban, Miroslav i Gordana Evačić, Bok Blues.

Flora_Mundus_i_Blues_1.jpg

Flora_Mundus_i_Blues_4.jpg