LJUBEŠĆICA Otvara se nova ulica, u novom kvartu bit će i dječje igralište Foto: Općina Ljubešćica

LJUBEŠĆICA Otvara se nova ulica, u novom kvartu bit će i dječje igralište

Varaždinske vijesti | 4.5.2024. u 12:53h | Objavljeno u Našim krajem

U Ljubešćici se otvara nova ulica "spoj Rudničke i Ulice Stjepana Radića", temeljem zahtjeva mještana Ulica Stjepana Radića, braće Radić i Rudničke.

Kako ističu iz Općine Ljubešćica, novi projekt ima cilj povezati ulice u kvartu koji obuhvaća usku slijepu Ulicu Stjepana Radića u kojoj se obavljaju i gospodarske djelatnosti te Rudničku, povećati sigurnost pješaka i prometa, ali i stvoriti uvjete za izgradnju novih objekata na tom području, radi ostvarivanja pristupa građevnih parcela na javnu prometnu površinu.

- Obavljene su pripremne radnje na projektu kako bi se omogućila realizacija. Izrađeno je idejno rješenje i rješavaju se imovinsko-pravni odnosi. Radi se o cesti ukupne duljine 139,45 metara. Sam projekt uključuje izgradnju prometnice, pješačke staze, opremanje prometnih površina s prometnom opremom i signalizacijom, rješenjem sustava oborinske i sanitarne odvodnje, rješavanje sustava vodoopskrbe s hidrantskom mrežom te izgradnja instalacija javne rasvjete, plinovoda i distributivne telekomunikacijske (DTK) kanalizacije - navode iz Općine Ljubešćica.

Spoj_ulice_Stjepana_Radica-Rudnicka_Ljubescica_03052024_1.jpg

Prometnica je projektirana za dvosmjerni promet s 2 prometna traka širine 2 x 2,5 metara, obostrano omeđena cestovnim rubnjacima, te projektiranom pješačkom stazom širine 1,5 m. Sve prometne površine izvest će se nosivim slojem asfaltbetona AC 22 base 50/70 debljine 7cm, na nosivi sloj ugradit će se habajući sloj asfaltbetona AC 11 surf 50/70 debljine 4cm.

Općina Ljubešćica u ovoj godini za realizaciju projekta planira utrošiti 80.000,00 eura, dok Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije projekt financira u iznosu 44.000,00 eura kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima. Nastavak projekta planiran je za iduću godinu.

- U novo formiranom kvartu planira se izgradnja i novog dječjeg igrališta kako bi djeca s područja južnog dijela naselja Ljubešćica imala sigurno mjesto za rekreaciju i slobodnu igru - naglasili su iz Općine.

Spoj_ulice_Stjepana_Radica-Rudnicka_Ljubescica_03052024_2.jpg