FOTO Novi Marof gubio 2:0 protiv Bednje, ali na kraju slavio s 3:2, prekid utakmice u Vidovcu Foto: Martin Novosel

FOTO Novi Marof gubio 2:0 protiv Bednje, ali na kraju slavio s 3:2, prekid utakmice u Vidovcu

vv | 4.5.2024. u 19:30h | Objavljeno u Sport

Danas su odigrana tri susreta 23. kola Elitne lige, a u Ligi za prvaka Novi Marof je na domaćem terenu ugostio Bednju te je unatoč jako lošem startu utakmice kada su gubili sa 2:0, na kraju su preokretom ipak slavili sa 3:2. Saša Hojski je zabio 1:0 prednost Bednje u 2. minuti susreta, dok je Ante Kulji već u 6. minuti donio prednost od 2:0, dok je Novi Marof preokrenuo susret pogotcima Tomislava Harmicara u 26. minuti, Matea Zrinskog u 60. minuti i Mislava Sakača u 89. minuti iz kaznenog udarca. Ovom pobjedom, Novi Marof je zadržao prvo mjesto na tablici.

U drugoj utakmici Lige za prvaka, Polet (T) je na domaćem terenu slavio protiv Mladosti (M) sa 2:1. Polet (T) je poveo pogotkom Marina Šinjorija u 10. minuti, gosti su izjednačili golom Srećka Šumečkog u 61. minuti, dok je pobjedu domaćinu donio Marko Ključarić u 77. minuti susreta.

U Ligi za ostanak, Budućnost je na domaćem terenu dočekala Polet (C), a utakmica je prekinuta u 45.minuti kod rezultata 2:2. Budućnost je povela 2:0 pogotcima Matheusa Vitora Lourenca Schionata u 10. minuti te Josipa Golubara u 28. minuti, dok je Polet (C) izjednačio do kraja prvog poluvremena golovima Matije Šenkiša u 38. minuti i Roka Težaka u 39. minuti. Poletu (C) je isključen Matija Šenkiš u 43. minuti zbog prekršaja protivničkog igrača u izglednoj prilici za postizanje pogotka, a u 45. minuti je isključen trener Tomislav Hrnčić.

Prema neslužbenim informacijama, trener gostiju Tomislav Hrnčić je pomoćnog suca uhvatio za majicu, nezadovoljan zbog odluke o isključenju Šenkiša, zbog čega je isključen, a pomoćni sudac je bio vidno potresen nakon incidenta i nije mogao nastaviti suditi stoga je glavni sudac prekinuo utakmicu. Poletu (C) vjerojatno slijedi gubitak ove utakmice za zelenim stolom uz ostale disciplinske mjere i financijske kazne.

Elitna liga - 23. kolo

Liga za prvaka

5. svibanj, 17 sati

Nedeljanec - Ivančica

Liga za ostanak

5. svibanj, 17 sati

Dubravka-Zagorac - Razvitak
Slobodan ovo kolo: Jalžabet