Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka u Vidovcu Foto: Općina Vidovec

Općini Vidovec dodatna sredstva za rekonstrukciju parka u Vidovcu

Varaždinske vijesti | 5.5.2024. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općini Vidovec dodijeljena su dodatna bespovratna sredstva u iznosu 41.172,89 eura za provedbu EU projekta Rekonstrukcija parka u Vidovcu.

Sredstva su dodijeljena temeljem uspješne prijave na prošlogodišnji Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Ugovor o sufinanciranju provedbe EU projekta potpisao je općinski načelnik Bruno Hranić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova za projekt Rekonstrukcija parka iznosi 121.069,93 eura. Temeljem EU natječaj za provedbu Podmjere 7.4 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ kojeg je raspisao LAG Sjeverozapad, Općina Vidovec ostvarila je intenzitet potpore u visini od 38.724,15 eura.

Dodatnim sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, navedeni će projekt biti većinski sufinanciran bespovratnim europskim i nacionalnim sredstvima (79.897,04 eura ili 66%), dok će se ostatak potrebnih sredstava izdvojiti iz općinskog proračuna ( 41.172,89 eura ili 34%).