FOTO Ivan Hrgar i Stjepan Boltek vatrogasci su s najdužim stažem u DVD-u Vinica Foto: DVD Vinica

FOTO Ivan Hrgar i Stjepan Boltek vatrogasci su s najdužim stažem u DVD-u Vinica

Varaždinske vijesti | 1.2.2018. u 18:43h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi DVD-a Vinica su u subotu, 27. siječnja, u nazočnosti velikog broja gostiju, među kojima su bili i predstavnici Općine Vinica te prijateljskih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije, održali 129. redovnu sjednicu Skupštine.

Tajnik DVD-a Vinica Miroslav Kelemenić okupljenima je ukratko predstavio aktivnosti društva u protekloj 2017. godini pri čemu je posebno izdvojio izgradnju nadstrešnice za kombi vozilo, a osvrnuo se i na regionalno natjecanje gdje su članovi DVD-a Vinica s tri ekipe osvojili čak šest pehara.

Zapovjednik DVD-a Vinica Tomica Šaško ukratko je predstavio izvješće o operativnom djelovanju te podsjetio na 23 intervencije u protekloj godini, dok je predsjednik društva Ivica Lazar predstavio plan rada i financijski plan za tekuću 2018. godinu.

U sklopu skupštine, pojedinim su članovima društva uručene spomenice za njihov dugogodišnji dobrovoljni rad. Spomenice za 50 godina tako su uručene Ivanu Hrgaru i Stjepanu Bolteku, spomenicu za 40 godina primio je Josip Florjanović, dok su spomenice za 30 godina uručene Ivici Bolteku, Ivici Hrgaru, Stjepanu Hrgaru, Miljenku Beku, Dubravku Galekoviću i Miroslavu Kelemeniću.

Tomica Šaško, zapovjednik DVD-a Vinica, primio je pak plaketu „Operativac 2017.“ obzirom da je lani sudjelovao na 19 intervencija, dok je bivšem zapovjedniku DVD-a Vinica Ivici Bolteku uručeno specijalno priznanje za nesebično zalaganje u zaštiti od požara.

Usto, uručeno je 12 zahvalnica pojedincima koji su u protekloj godini pomogli rad društva.

Dodajmo na kraju kako je DVD-u Vinica tijekom skupštine pristupilo novih sedam članova, dok su se na kraju okupljenima obratili gosti koji su pohvalili nesebični rad članova DVD Vinica.

Označeno u