Započeo štrajk u Varteksu

| 6.5.2024. u 07:30h | Objavljeno u Aktualno

Jutros je započeo štrajk u Varteksu, kao što je i najavio sindikat u petak, nakon što je propalo mirenje u vezu neisplata plaća za ožujak, a dijelom i veljaču.

- Kraj svih troškova, jako grozno je živjeti na minimalcu, koji dobivaš u dva dijela, a kamoli sada kada još nije isplaćeno ništa od plaće, kao ni putni troškovi. Nakon što smo zaprijetili štrajkom, prošli tjedan su nas poslali doma pa smo imali neplanirani prekid rada jer se baš poklopilo s praznikom rada. Međutim, nema baš ni, koliko vidimo, posla, rekla nam je jedna od zaposlenica.

Na produljeni odmor otišli su, kako dodaje, bez da je poslovodstvo reklo kada budu mogli isplatiti zaostale plaće i putne troškove,

-Kako je raditi bez plaće mogu ljudi i sami prosuditi. Prokurist – za kojeg ne znamo kakvu ulogu igra u našem Varteksu i koliko ga plaćamo, kao i njemu slične koje se postavlja bez objašnjenja i obavijesti - samo je rekao neka se malo strpimo!? Nek' se on strpi! Nek to veli Elektri, bankama, trgovinama, Radnici se ne mogu strojevi jer krediti i režije ne mogu čekati. Nama uredno dolaze opomene, ukazuje radnica.

Međutim, nisu baš svi u štrajku. U jednom od pogona radi jedna radnica. Možda i zbog toga što je, osim isplata zaostalih plaća ovaj tjedan, i to blokadom računa, članica uprave Varteksa Jelena Bošnjak obećala svakom tko ne stupi u štrajk 50 eura kada Varteks kroz tri do šest mjeseci stane na noge.

https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/uprava-varteksa-nisu-svi-radnici-za-strajk-place-za-ozujak-namjeravamo-isplatiti-blokadom-vlastitog-racuna-81578

Hoće li zbog obećanja uprave još neki nastaviti raditi, odnosno do kada će štrajk trajati, trebalo bi se znati danas u 11 sati za kada je najavljena izjava predstavnika sindikata.

Označeno u