FOTO Hrvatski festival sportske rekreacije u Poljani Biškupečkoj okupio 300-tinjak sudionika Foto: Grad Varaždin; Varaždinska županija

FOTO Hrvatski festival sportske rekreacije u Poljani Biškupečkoj okupio 300-tinjak sudionika

Varaždinske vijesti | 1.7.2023. u 12:06h | Objavljeno u Društvo

U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka danas, 1. srpnja održan je 27. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu "Sport za sve".

Festival je počeo svečanim mimohodom svih sudionika, a pozdravio ih je zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković.

- Ovaj festival održava se zahvaljujući entuzijazmu pojedinih ljudi, prije svega mislim tu na gospodina Franju Puškadiju koji ima zaista nevjerojatnu energiju i koji si daje truda da se održava ovaj prostor i održavaju igre. Grad Varaždin nije samo urbani dio, nego su to i ova prigradska naselja gdje ljudima koji ovdje žive trebaju dječja igrališta i sve druge potrebne stvari koje radimo kako bi život bio kvalitetniji. Ove igre su nešto posebno jer se na njima ljudi druže iz više županija. Već se održavaju 27. godina, a četvrti put ovdje u Poljani Biškupečkoj. Nadam se da će se sudionici lijepo družiti, da će ih poslužiti vrijeme i da će na kraju neka pobijedi bolji - rekao je Marković na otvorenju festivala.

Festival je prigodnim govorom otvorio župan Anđelko Stričak, a sudionicima se obratio i Ivan Lovreković, podpredsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije.

- Današnji Festival je poseban događaj na kojem se spajaju sport i tradicija, a vrijedan je zato što se sudionici iz različitih krajeva naše županije i države ovdje međusobno druže, zabavljaju i vesele. U Varaždinskoj županiji smo ponosni na našu tradiciju, koja će ovdje danas oživjeti jer ćemo se prisjetiti aktivnosti i sportova kojima su se bavili naši bake i djedovi. Posebno veseli da je među sudionicima veliki broj mladih koji će zasigurno dalje čuvati ovu tradiciju – istaknuo je župan Stričak.

Pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskog saveza sportske rekreacije, festival je okupio tristotinjak sudionika - 10 ekipa iz Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske županije.

Organizatori festivala koji se već četvrti put održava u Poljani Biškupečkoj su Hrvatski savez sportske rekreacije "Sport za sve" i Društvo športske rekreacije "Mirko Relac".

Organizator manifestacije Franjo Puškadija, predsjednik DŠR Mirko Relac, zahvalio je Gradu Varaždinu na pomoći te uručio plaketu zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Markoviću, kao i županu Stričaku, kao znak zahvale za potporu ovoj manifestaciji. U dobroj atmosferi, natjecatelji su se ogledali u 10 disciplina, među kojima su potezanje užeta te skakanje u vreći.