Švicarska partner Baroknih večeri; Bosilj: Rezultat je to prijateljstva i suradnje Foto: Grad Varaždin

Švicarska partner Baroknih večeri; Bosilj: Rezultat je to prijateljstva i suradnje

Grad Varaždin/vv | 19.8.2023. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

Delegacija Schaffhausena u službenoj posjeti Varaždinu i Špancirfestu

Delegacija grada prijatelja Schaffhausena predvođena predsjednikom Sabora grada Schaffhausena Michaelom Mundtom boravi u službenoj posjeti Varaždinu i jubilarnom 25. Špancirfestu.

Na sastanku koji je bio u subotu, 19. kolovoza, razgovaralo se o nastavku dosadašnje uspješne suradnje na području kulture, obrazovanja i gospodarstva između Schaffhausena i Varaždina nakon što je 2019.  sklopljena Povelja o prijateljstvu i suradnji - priopćeno je iz Grada.

schaff_var.jpg

Gradonačelnik Bosilj izrazio je zadovoljstvo što je upravo Švicarska konfederacija zemlja partner ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, što je rezultat prijateljstva i suradnje Grada Varaždina i Schaffhausena, a zamjenik Marković istaknuo je odličnu suradnju i na području gospodarstva.

Sastanku je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, a delegaciju Schaffhausena predvodio je Michael Mundt. Sastanku su nazočili i Daniel Preisig, član gradskog vijeca/vlade grada Schaffhausena, Marijo Caleta, zamjenik pročelnice Ureda grada te Thomas Casura, zamjenik veleposlanika Švicarske konfederacije u Republici Hrvatskoj.

schaff_var_5.jpg

schaff_var_4.jpg