Narodna stranka-Reformisti u potpunosti podržava današnji prosvjed i zahtjeve svih zaposlenih u obrazovnom sustavu

Varaždinske vijesti | 9.2.2024. u 15:50h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka-Reformisti u potpunosti podržava današnji prosvjed i zahtjeve svih zaposlenih u obrazovnom sustavu, kaže se u priopćenju za javnost NS Reformista.

„Reforma svih reformi“ kako ju je svojedobno zvala Vlada HDZ-a i HNS-a postala je karikatura koja još jednom pokazuje da ne postoji baš nikakva volja vladajućih za boljim i pravednijim društvom.

Vlada umjesto poštivanja struke i dijaloga uporno isporučuje političku demagogiju besramno lažući ljude koji se svi s pravom osjećaju poniženima i prevarenima.

Zato jer fokus ove Vlade nije niti na obrazovanju, niti na djelatnicima, niti na djeci u obrazovnom sustavu, niti na budućnosti ove zemlje. Fokus ove Vlade je postaviti „HDZ-ove dečke“ na sve pozicije u državi kako bi se spriječilo otkrivanje i procesuiranje korupcije koju ova Vlada i HDZ-ova klika isporučuje u ogromnim količinama na svim razinama i u svim segmentima društva.

Posebno je važno istaknuti kada govorimo o Varaždinskoj županiji i sjeveru Hrvatske, da imamo političke opcije koje bi htjele biti „oporba“ i imaju ambicije „zastupati interese sjevera“ ali nismo imali prilike čuti njihove stavove o sramotnom odabiru Turudića za glavnog državnog odvjetnika, a o kojem se oglasila cijela hrvatska javnost, kao niti o današnjem prosvjedu prosvjetara. Ne reagiranje na ovakve dramatične poteze Vlade i HDZ-a može se tumačiti kao podrška takvim odlukama o čemu bi naši građani trebali voditi računa na slijedećim izborima, kaže se u priopćenju za javnost Narodne stranke-Reformista.