Na kongresu mladih demokrata u Parizu sudjelovali i predstavnici NS Reformista Foto: NS Reformisti

Na kongresu mladih demokrata u Parizu sudjelovali i predstavnici NS Reformista

NS Reformisti/vv | 8.11.2023. u 08:19h | Objavljeno u Aktualno

Kongres organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe (YDE) održao se proteklog vikenda u Parizu. Na njemu su sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI Luka Brezovec, povjerenik Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije i vijećnik županijske skupštine Varaždinske županije, Antonella Velić, potpredsjednica YDE i Valentina Velić.

Na kongresu se raspravljalo o aktualnim temama poput prijetnja demokraciji, kriza u Europi i klimatskih promjena. Kroz razne panele i radionice koje su predvodili Marie - Pierre Vedrenne, zastupnica u Europskom Parlamentu, Laurence Boone, francuska Ministrica europskih poslova te zastupnici francuskog parlamenta Frédéric Petit i Maud Gatel. Na kongresu u Parizu raspravljalo se i o nadolazećoj kampanji za europske izbore.

Usvojena je Pariška deklaracija koja mladima Europe poručuje da se politički aktiviraju te da se odupru populističkim i ekstremističkim idejama. Održana je i Glavna skupština na kojoj su u YDE organizaciju prihvaćeni novi članovi.Pariz_YDE_1.jpg