Na izbore za EU parlament zajedno idu Posavec (NPS), Lukačić (HNS) i Čačić (NS-R)!

vv | 24.4.2024. u 08:49h | Objavljeno u Aktualno

Do ponoći, kada je istekao rok za predaju lista za izbore za EU parlament, Državno izborno povjerenstvo zaprimilo je 25 lista. Uglavnom je riječ o listama političkih stranaka i njihovih koalicija, liste su predale i dvije skupine kandidata: čiji su nositelji Nina Skočak i Ladislav Ilčić.

Među koalicijama, najveća i ujedno vjerojatno najmanje očekivana lista na kojoj su kandidati čak 12 stranaka: od IDS-a,  PGS-a, Unije Kvarnera, Liste za Rijeku i Istarske stranke umirovljenika pa do Demokrata,  HSLS-a, Socijaldemokrata, SDSS-a, NPS-a, HNS-a i Reformista.

Nositelj ove, maga koalicije je Valter Flego (IDS), slijede Matija Posavec (NPS), Spomenka Đurić (SDSS), Domagoj Hajduković (SD), Gabriela Bošnjak (HSLS), Ana Trošelj (PGS) i Rajko Ostojić, zatim Tatjana Spasojević Vukobratović (SDSS), Anita Perešin (NPS), Krunoslav Lukačić (HNS), Radimir Čačić (Reformisti) i Milorad Pupovac (SDSS).

Primamljivo mjesto u EU parlamentu tako je povezalo i one za koje bi se to najmanje očekivalo s obzirom da su jedni drugima predviđali nestanak s političke scene koji neki, očigledno, ne misle još napustiti, unatoč rezultatima na parlamentarnim izborima...