Klopotan: "Uklanjanjem bala ostvarit će se sva HNS-ova nastojanja" Foto: HNS

Klopotan: "Uklanjanjem bala ostvarit će se sva HNS-ova nastojanja"

Varaždinske vijesti | 6.2.2024. u 16:31h | Objavljeno u Aktualno

- Varaždinke i Varaždinci napokon će dobiti grad kakav zaslužuju, bez rugla na njegovom južnom ulazu, odnosno bez 100.000 tona baliranog otpada. Riječ je o problemu s kojim se Varaždin bori punih 18 godina - priopćili su danas iz varaždinskog HNS-a.

- Čitavo to vrijeme nudili smo konstruktivna rješenja u nadi da će ostale političke strane uvidjeti važnost rješavanja gorućeg problema. Varaždinski HNS nudio je i povoljnije rješenja, ali sada kada je napokon potpisan ugovor kojim se jamči uklanjanje bala s ulaza u grad, moramo biti zadovoljni što je ovoj tužnoj sagi došao kraj – ističe dr.sc. Igor Klopotan, predsjednik HNS-a Grada Varaždina.

Iz gradskog HNS-a pozdravljaju činjenicu da će se ukupni trošak uklanjanja bala pokriti novcem iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te neće pasti na teret građana.

- Na sreću i radost svih Varaždinaca možemo končano ustvrditi da će ovaj problem biti priveden trajnom rješenju. Sve ono za što se HNS zalagao od samih početaka napokon će dobiti rasplet kakav Varaždin i zaslužuje. Jedva čekamo da se započne s odvozom bala i da one jednom za svagda nestanu s ulaza u naš grad – zaključio je Klopotan.