Izmjene komunalnog reda s prijedlozima građana bit će u fokusu najavljene sjednice varaždinskog Gradskog vijeća

MGA | 21.6.2023. u 12:15h | Objavljeno u Aktualno

Konferencijom za novinare u palači Patačić danas su Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, najavili 3. sjednicu Gradskog vijeća koja će biti održana u srijedu, 28. lipnja HNK Varaždin, s početkom u 15 sati.

Predsjednik Vijeća Lovro Lukavečki najavio je redovnu sjednicu s dnevnim redom od 19 točaka. Kao najvažnije istaknuo je  Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu kojim se konačno staje na kraj uništavanju novoobnovljenih varaždinskih ulica. Najavio je i ispravak proračuna za 2023. godinu te izvješća o radu varaždinskih gradskih ustanova za 2022. godinu. Posebno je upozorio na Prijedlog rješenja o imenovanju Odbora za mlade Gradskog vijeća na kojeg će se pozivati i predstavnici Centra za mlade P4, Savjeta mladih, Dječjeg Gradskog vijeća.

- Očekujem konstruktivnu sjednicu i raspravu i mislim da to od nas očekuju i građani - rekao je Lukavečki.

Zamjenik gradonačelnika Marković također očekuje najviše rasprave o novoj Odluci o komunalnom redu.

- Upravo je završilo savjetovanje o prijedlogu odluke na kojem smo dobili tridesetak prijedloga i primjedbi koje će obraditi naše službe u komunalu. Vijećnici će imati više od tjedan dana da pregledaju te prijedloge - rekao je Marković dodajući da se građani najviše žale na česta prekopavanja ulica. Zamolio je za razumijevanje od strane sugrađana za radove jer, primjerice, Termoplin mijenja mrežu staru 30 i više godina.

- Kada se krene u kompletnu obnovu ulica koje planiramo, a tu su i Trenkova i Istarska, bit će to jedan bolji, novi grad. Novom odlukom o komunalnom redu dodatno ćemo postrožiti uvjete za izvođenje radova tako da se kasnije više neće moći prekapati bez da se nakon toga kvalitetno ne sanira ulica - izjavio je Marković koji također očekuje konstruktivnu raspravu na sjednici.

- Bilo je do sada previše negativnih tonova, sada je zaista vrijeme da se radi. Pripremamo mnogobrojne projekte. Apeliram na sve u Gradskom vijeću i čimbenike u politici da se zajednički upregnemo u riješavanje problema ovog grada - zaključio je Marković.