HNS: Gradski oci čestitaju vam novu školsku godinu poskupljenjem vrtića i komunalnih usluga

VV / HNS Grada Varaždina | 10.9.2023. u 17:03h | Objavljeno u Aktualno

Iz HNS-a Grada Varaždina osvrnuli su se na nove cijene dječjih vrtića u Varaždinu, njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Dok im šef stranke hodajući po Hrvatskoj najavljuje „besplatne“ vrtiće za sve, naši gradski oci u tišini podižu cijenu za najbitniju skupinu naših građana – roditelje s malom djecom. I to za nevjerojatnih 96% za pojedine kategorije!

I dok smo se kao društvo u cjelini odredili da upravo tu skupinu građana želimo zadržati, ne želeći njihovo iseljavanje izvan domovine, jer upravo o njima i ovisi budućnost naša budućnost, „socijaldemokrati“ koji vladaju ovim gradom se ne slažu s time! Ili nisu dobro promislili ili se ne slažu da ste vi, dragi roditelji koji odgajate mlađe naraštaje, bitan stup našeg društva!

Nepotrebno je nabrajati poskupljenja po kategorijama vrtićke djece, jednom riječju – ono je prestrašno.

Ako je ikada u ovom gradu bilo potrebe i povoda za prosvjed to je sada. Sada kad nas uvjeravaju da novac nije problem, da zaduženje od skoro 30 milijuna eura za bale nije strašno i da će to SDP-ova gradska uprava bez problema vraćati. Nemojte nas krivo shvatiti, mi kao stranka jesmo za rješenje problema, ali nas potezi gradske vlasti nešto ne uvjeravaju da „rješenje“ neće uzeti koji euro više iz vašeg džepa.  Isto tako uvjeravaju nas da zaduženje koje je odobreno ovog tjedna u iznosu od 5 milijuna eura nije ništa strašno i da će gradski oci to bez problema vraćati. Slažemo se kao stranka i kao građani ovog Grada da javnu rasvjetu treba modernizirati, ali da se baš kreditno zaduživati za to, e tu se ne slažemo. Postoje modeli koji nebi opterećivali proračun vraćanjem glavnice i kamata, plaćanjem održavanja i električne energije. No, iz tko zna kojih razloga, ESCO model nije prihvatljiv našoj gradskoj vlasti, a u istome se električna energija plaća u 10 godišnjem razdoblju kao i dosada, a privatni partner mijenja javnu rasvjetu i održava istu u tom razdoblju, a naplaćuje se iz ušteda koju nova rasvjetna tijela imaju u odnosu na stara. Dakle, njemu je u interesu ugraditi što kvalitetniju opremu kako bi sveo održavanje na minimum! Da ne spominjemo korištenje sredstava Europskih fondova! 

 - Apeliramo na gradonačelnika da ne prevaljuje ovo poskupljenje na najbitniju skupinu građana, već da Grad kroz unutarnje uštede i preraspodjele podmiri trošak povećanja usluge vrtića, te da krene u dijalog sa roditeljima i djelatnicima vrtića u svrhu pronalaženja najboljeg rješenja – rekao je predsjednik HNS-a Grada Varaždina dr.sc. Igor Klopotan.

Označeno u